Square Enix visar Guardians of the Galaxy-trailer vid E3 2021

Square Enix fortsätter sitt samarbete med Marvel i ett nytt spel baserat på Marvels Guardians of the Galaxy. Studion bakom spelet är Eidos Montreal, samma studio som bland annat har stått för Thief (2014) och Deus Ex: Human Revolution (2014). Square Enix avslöjade spelet på E3 2021, tillsammans med en trailer med både cutscener och spelmoment.

Handling?

För tillfället finns det inget konkret att säga om handlingen i spelet, förutom det lilla som avslöjas i trailern. Av cutscenerna att döma verkar Guardians of the Galaxy vara skyldiga Lady Hellbender pengar. Lady Hellbender är en relativt ny Marvel-karaktär som först dök upp i Totally Awesome Hulk #1 2015. I Marvel-serietidningarna jagar hon sällsynta monster som hon sedan tar tillbaka till sitt skepp, Destromondu. Kanske har Guardians of the Galaxy stått i vägen för henne i ett av hennes jobb, eller kanske måste de hjälpa henne med ett monster hon inte kan rå på själv. Allt detta är dock bara spekulation, och trailern varnar redan från början att det som finns i trailern inte nödvändigtvis kommer att finnas i slutprodukten.

Spelmoment

Du spelar som Peter Quill, också känd som Star-Lord. Ditt team består av Gamora, Rocket, Groot och Drax. Det är du som är teamets ledare, vilket innebär att det är upp till dig att ta de svåra besluten. Men varje val du gör kommer att ha en effekt på din relation med de andra i ditt team och hur de agerar när ni slåss tillsammans, så tänk över dina val noga.

Den gamla Marvel-charmen

Trots att karaktärerna har fått annorlunda utseenden som skiljer dem från sina MCU-varianter är det lätt att se hur Square Enix har blivit inspirerade av filmerna när man hör dialogen. Spelet dryper redan av den klassiska Marvel-charmen, som aldrig har varit rädd för att ta sig själv på alldeles för stort allvar utan att ta bort spänningen när oddsen är höga.

///

Guardians of the Galaxy kommer ut den 26 oktober på PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC.

5 Kommentarer on “Square Enix visar Guardians of the Galaxy-trailer vid E3 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait