Nintendo presenterade ny Breath of the Wild 2-trailer på E3 2021

E3 2021 har kommit och gått. En av de största och mest efterlängtade nyheterna handlade om Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Spelet presenterades för två år sedan, men det här året fick vi en ordentlig trailer med spelmoment som visar både välkända och helt nya Breath of the Wild-element.

Handling och spelmoment

Det finns verkligen inte mycket att säga om spelets handling. Att Link separeras från Zelda, får någon typ av mekanism på sin arm och svävar runt bland flygande öar, Hyrule Castle ett av dem, är det mest konkreta man kan tolka från trailern.

Däremot får vi se mer spelmoment och trots den liknande stilen till det föregående spelet finns det gott om saker som skiljer sig. En av dem är kombinationen av Bokoblinträd och Talus-monster. En annan är de olika saker som Links nya mekanism kan göra: manipulera metall, spruta eld och ge Link förmågan att kravla genom sten. Någonting som däremot inte har ändrats är Links användning av Paraglidern, någonting som alla Breath of the Wild-fans kan glädja sig över.

Det första spelet var ett öppet äventyrsspel där man fick utforska den största Zelda-kartan som någonsin gjorts på sin egna villkor. Det ska bli intressant att se i framtiden vilket fokus dess uppföljare kommer att ha.

Breath of the Wild och dess öppna värld

Breath of the Wild kom ut i mars 2017 på både Wii U och Nintendo Switch och blev snabbt en hypersuccé. Zelda-spel har alltid varit mer eller mindre öppna, men det här var det första spelet där man, om man ville, kunde gå direkt till Ganon efter att man hade avslutat handledningen. Inte ens när man spelet färdigt huvudstoryn har man kommit i närheten av att utforska hela kartan, och varje region har sina egna puzzel, djur fiender, miljöer och karaktärer att lära känna, vilket innebär att man lätt kan spendera över 100 timmar i Breath of the Wild utan att ha hittat allt.

///

Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 kommer ut någon gång i 2022 och kommer att släppas på Nintendo Switch. Håll ögonen öppna för fler nyheter!

4 Kommentarer on “Nintendo presenterade ny Breath of the Wild 2-trailer på E3 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait