Far Cry 6 får ny trailer och lanseringsdatum

På eventet Ubisoft Forward har vi nu fått vår första officiella titt på det kommande Far Cry-spelet, Far Cry 6. Vissa saker i trailern blev läckta förut. Bland annat avslöjades det att skådespelaren Giancarlo Esposito (Breaking Bad (2009-2011)) skulle spela skurken i spelet: den despotiska diktatorn President Anton Castillo. Förutom trailern berättade också Ubisoft när spelet kommer att lanseras: den 18 februari 2021. Spelet kommer att komma ut på PC (via Epic Games Store och Uplay), PS4, Xbox One och Stadia. Senare kommer det också gå att spela på PS5 och Xbox Series X.

Du kan titta på trailern här.

Handling

Far Cry 6 utspelar sig i det fiktionella landet Yara och handlar om hur Castillo försöker, i sina egna ord, ”föra tillbaka landet till dess forna storhet”, allt medan han uppfostrar sin son Diego, spelad av Anthony Gonzales (Coco (2017)), att följa i hans fotsteg. I trailern kan man se hur han tvingar Diego att bära en laddad handgranat och gå ut på gatan där folk protesterar mot Castillos ledarskap. Detta gör han för att visa hur man som ledare måste hålla ett starkt grepp om folket för att hindra landet från att explodera.

Far Cry-serien

Far Cry är en spelserie inom FPS-genren. Spelens berättelser hör inte samman med varandra. Det de har gemensamt är att huvudpersonen blir strandsatt i ett fiktivt land/ö/stad och måste slåss mot tyrannerna som styr områderna.

///

Ubisoft är just nu mitt inne i en skandalhärva. Flera av deras chefer har fått sluta efter att ha blivit anklagade för att ha uppmuntrat till en dålig arbetsmiljö. Där finns också Ubisoft-anställda som har blivit anklagade för sexuellt ofredande.

Det kommer att dröja ett halvår innan Far Cry 6 kommer ut. Vi får se om Ubisoft kommer att ha förbättrat sin HR-funktion då och om skandalerna kommer att ha någon effekt på Far Cry 6:s försäljningsiffror.

1 Kommentar on “Far Cry 6 får ny trailer och lanseringsdatum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait