Kingdom Hearts IV under utveckling

Square Enix har meddelat att de just nu håller på att utveckla Kingdom Hearts IV, det nästa spelet i den älskade Disney/RPG-spelserien Kingdom Hearts. Nyheten kom i samband med ett event för seriens 20-årsdag och inkluderade det kommande spelets allra första trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=mcm_dfhnP8Q

Det nya spelet kommer att sätta igång en helt ny handlingstråd, The Lost Master Arc. Handlingen utspelar sig i Quadratum, en gigantisk stad belägen i en realistisk värld som aldrig setts förut i Kingdom Hearts. Sora, med en något annorlunda look, kommer som vanligt att ha sina vänner Kalle och Långben vid sin sida och en helt ny, mystisk karaktär kallad Strelitzia kommer att göra debut.

Square Enix har inte sagt vilka konsoler spelet kommer att släppas på (Kingdom Hearts III kom ut på PC, Xbox One, PlayStation 4 och Nintendo Switch) och har inte heller sagt något utsläppsdatum.

Kingdom Hearts

Kingdom Hearts är en TV-spelserie utvecklad av Square Enix och Disney som för tillfället består av tre huvudspel och nio sidospel.

Handlingen följer tonåringen Sora i hans resor till olika världar, där han som en ägare till en Keyblade skyddar världarnas invånare från att få sina själar stulna av så kallade Heartless.

Det speciella med Kingdom Hearts är att Sora får möta karaktärer från Disney och Square Enix när han besöker de olika världarna, vilket skapar intressanta situationer som avviker från hur berättelserna gick till i de originella filmerna/serierna/spelen. Exempel: i det första spelet reser han tidigt till Herkules värld för att ställa upp i en hjältetävling. Som man kan förvänta sig är Herkules, Hades och Fil alla närvarande. Men ett intressant inlägg är att Cloud Strife från Final Fantasy 7 också ställer upp i tävlingen. Liknande situationer sker under seriens gång och skapar en intressant kontrast mellan japansk RPG och den amerikanska Disney-stilen.

///

Håll ögonen öppna för fler kommande nyheter om Kingdom Hearts IV!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait