Ringu kommer till Dead by Daylight

Efter att ha samarbetat med några av världens mest kända skräckikoner kommer Dead by Daylights senaste kapitel att vara baserad på den skräckinjagande japanska filmserien Ringu. Kapitlet heter Sadako Rising och kommer ut den 8 mars.

Ny Mördare och Överlevare

Med kapitlet kommer en ny Mördare, Sadako, och en ny Överlevare, Yoichi Asakawa. En ny trailer har släppts för att visa upp båda karaktärerna. Självklart introducerar Sadako sig genom att kravla upp ur brunnen. I spelet kommer Sadako att även kallas för The Onryou (onryou betyder hämndlysten ande på japanska).

Yoichi Asakawa, en ung pojke med psykiska krafter i de två första Ringu-filmerna, kommer att spela Överlevare som vuxen, eftersom han är den enda personen som har mött Sadako i båda filmerna och överlevt.

Nya skräckelement

Ringu-kapitlet introducerar ett nytt element i Dead by Daylight: psykologisk skräck. I de flesta kapitlen använder sig spelet av fysiskt eller övernaturligt våld för att ta död på Överlevarna. Men det hemska med Sadako var aldrig att hon var en slasher som Mikael Myers eller Freddie Krueger: det var att hon var så skräckinjagande att hon fick sina offers hjärtan att stanna av ren skräck. Spelare kan därför förvänta sig att en helt ny mördarteknik från Sadako.

Dead by Daylight

Dead by Daylight är ett multiplayer (4vs1) skräckspel där en spelare har rollen som den brutala Mördaren och de andra fyra spelarna är Överlevare som ska försöka fly från Mördaren utan att bli fångade, torterade och mördade.

Överlevarna spelar i tredje person och har fördelen att de har bättre koll på deras omgivning. Mördaren spelar i första person och är mer fokuserad på deras byte.

Överlevarnas mål i varje runda är att fly från området utan att bli fångade, vilket är lättare sagt än gjort eftersom banan ändras varje gång du spelar.

Mördarna har flera olika karaktärer att välja mellan (t. ex. Freddy Krueger, Ghost Face, Demogorgon och Pyramid Head) som alla har sina egna unika sätt att mörda sina offer. Gör dig bekant med ditt mördarområde och bemästra varje Mördares unika förmågor för att förvandla dig till en skräckinjagande mördarmaskin.

Om du vill veta mer om Dead by Daylight kan du besöka spelets hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait