Microids släpper teaser till Alfred Hitchcock – Vertigo

Igår släppte Microids en teasertrailer till deras kommande äventyrsspel: Alfred Hitchcook – Vertigo.

”Självklart var Alfred Hitchcocks film en stor inspiration. Spelets teman, berättarstil och de visuella effekterna användes alla för att spegla Hitchcocks återkommande cinemetatiska tekniker,” säger Josué Monchan, Narrative Designer vid Pendulo Studios. ”Vertigo är inte den enda källan vi har använt oss av. Det faktum att terapi står i centrum av berättelsen påminner om Spellbound, och några av karaktärerna lånar lite av utseendena från protagonisterna i Rebecca, Psycho och många fler.”

Handling

Författaren Ed Miller kravlar oskadd ut ur sin kraschade bil i Brody Canyon i Kalifornien. Trots att ingen annan hittades i bilvraket insisterar Ed på att han reste tillsammans med sin fru och dotter när olyckan skedde. Traumat från olyckan leder till att han börjar lida av extrem vertigo. Med hjälp av terapi hoppas han kunna ta reda på vad som faktiskt hände den där tragiska dagen.

Spelets innehåll

-Dyk ner i en mäktig berättelse om besatthet, minnen, manipulation och galenskap inspirerad av Alfred Hitchcocks mästerverk Vertigo.

-Upplev spelet genom tre olika karaktärers ögon, var och en med sin egen berättelse.

-Utforska flera olika tidslinjer för att jämföra händelserna med varandra och separera verkligheten från vilseledande minnen.

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studier och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

///

Alfred Hitchcock – Vertigo kommer ut i slutet av 2021 och kommer att kunna spelas på Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One och Nintendo Switch.

1 Kommentar on “Microids släpper teaser till Alfred Hitchcock – Vertigo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait