BioWare ger uppdateringar gällande de kommande Dragon Age- och Mass Effect-spelen

Gary McKay från BioWare har gett ett nytt uppdaterande när det gäller utvecklingen av de kommande Mass Effect– och Dragon Age-spelen. Dragon Age 4 är fortfarande mitt i utvecklingen och Mass Effect (utan titiel för tillfället) är ännu tidigare i stadiet och kommer därför komma ut senare än Dragon Age.

Dragon Age 4

Skelettet av Dragon Age 4 är färdigt och de är just nu i full gång med att fylla ut det med allt som gör spelet levande. Enligt McKay innebär detta att skapa fantastiska miljöer, djupa karaktärer, bra spelstil, effektfullt manus, emotionella cutscenes och mycket mer.

Dragon Age-seriens team har ändrats en del genom åren, särskilt mellan Dragon Age: Inquisition och det kommande Dragon Age 4, eftersom flera Dragon Age-veteraner valde att lämna Bioware under denna tidsperiod. Det nuvarande huvudteamet är BioWare-veteranen Mac Walters som produktionschef, EA-veteranen Corrine Busche som spelregissör och Dragon Age-veteranen Beniot Houle som chef över produktutvecklingen. McKay säger också att han planerar att ha ett nära arbetsförhållande med utvecklingsteamet.

Christian Dailey, som var Dragon Age-seriens huvudproducent innan han lämnade BioWare, har sagt på sociala medier att han har fullt förtroende för teamet som har hand om Dragon Age 4 och att fans inte har någonting att oroa sig över.

Till de fans som hoppas att få något mer visuellt att tugga på lovar McKay att det kommer att släppas fler uppdateringar under året och att dessa uppdateringar kommer att läggas ut på deras sociala medier.

Mass Effect

Mass Effect är däremot mycket lägre ner på produktionsstegen. Just nu är det i det så kallade prototypstadiet, där utvecklarna pratar om vilka idéer och upplevelser de vill ha med i spelet. BioWare-veteranen Mike Gamble leder teamet.

McKay säger att Triple A-spel tar lång tid att göra och att han förstår att fans blir otåliga av att vänta. Men han betonar också att BioWare lutar på att skapa någonting av hög kvalité och att det därför får ta den tid det tar för att göra projektet rättvisa.

2 Kommentarer on “BioWare ger uppdateringar gällande de kommande Dragon Age- och Mass Effect-spelen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait