Dragon Age får två nya officiella noveller

Dragon Age har fått två helt nya noveller lagom till Dragon Age-dagen. Berättelserna heter Won’t Know When av Brianne Battye och The Flame Eternal Sylvia Feketekuty.

Dragon Age-dagen

Den 4 december har sedan 2018 varit den officiella Dragon Age-dagen. Detta är en dag då Bioware presenterar all ny information om Dragon Age-världen. De senaste åren har fans fått ny information om det kommande Dragon Age 4, men den här gången fanns det ingenting nytt att berätta på den fronten. Däremot presenterade de två helt nya noveller som utspelar sig i Thedas. Bioware har alltid varit ivriga att utvidga kunskapen om Dragon Age i medium förutom spelen och har redan flera romaner och noveller som hjälper till att fylla i Thedas historia, med alla dess magiska konflikter och politiska intriger.

Novellerna

Den första novellen, skriven av Brianne Battye, heter Won’t Know When och berättar om ett romantiskt ögonblick mellan två Grey Wardens efter att de båda har överlevt en strid. Den andra novellen, skriven av Sylvia Feketekuty, heter The Flame Eternal och följer två nekromantiker när de försöker klura ut varför en dödskalle helt plötsligt har börjat skrika. Båda författarna har varit med och skrivit på Dragon Age-spelen. Det är inte troligt att vi kommer att möta någon av dessa karaktärerna i spelen, men berättelserna hjälper som sagt att bygga på Thedas.

Dragon Age 4

Trots att det länge har varit bekräftat att det ska komma ut ett nytt Dragon Age finns det fortfarande inte mycket att säga om spelet. Det har släppts en teasertrailer och några konceptbilder, men inte mycket mer. Allt pekar på att det kommer att dröja åtminstone några år till innan fans kan se fram emot Dragon Age 4. Förhoppningsvis kommer de ha mer att visa under nästa Dragon Age-dag.

///

Håll ögonen öppna i framtiden efter fler nyheter om Dragon Age och Bioware!

1 Kommentar on “Dragon Age får två nya officiella noveller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait