Fria Ligan släpper ny kampanjbok till Coriolis – Den sista cykladen

Rymdrollspelet Coriolis har fått en ny kampanjbok: Coriolis – Tredje horisonten: Den sista cykladen. Den sista cykladen är en tjock kampanjbok på 288 sidor med illustrationer av Martin Grip och Gustaf Ekelund, som också har gjort illustrationerna till Fria Ligans Alien RPG. Kampanjen är andra delen i Ikonernas nåd, som är en kampanj till Coriolis – mörkret mellan stjärnorna.

Handling

Aska faller som snö över de sörjande vid Dar Bahris stränder medan likbålets rökpelare letar sig upp mot Dabarans blodröda sol. I rymden långt där ovan väntar ett ensamt skepp på inträde i portalen mot Uharu. Dess besättning är redo: Spökskeppet Zafirah är återfunnet. Den som når henne först kan med största säkerhet avslöja sanningen bakom ett av Horisontens mest illavarslande mysterier …

För många månader sedan försvann jagaren Zafirah i den katastrof som satte linjekryssaren Ghazali på direkt kurs in i Hamuras stjärna. Nu är hon tillbaka, i en tid när mystikermordens efterdyningarna och Emissariens försvinnande får horisonten att skaka i sina grundvalar. Rådet på Coriolis och zeniternas makt ifrågasätts, och allt fler reser sig mot överhetens förtryck. Tredje horisontens strupe är blottad, och det är då som något uråldrigt reser sig ur skuggorna.

Du kan hitta mer information om både Coriolis – Tredje horisonten och Den sista cykladen här.

Den sista cykladens innehåll

– Omfattande bakgrundsinformation för spelledaren, vilken beskriver de skeenden som hotar Tredje horisonten och dess folk

Ekot från Uharu: ett skräckfyllt äventyr ute i rymdens mörker, om strävan efter att bringa klarhet i ett stort mysterium.

– En äventyrsgenerator som låter dig skräddarsy din kampanj och skapa egna äventyr i jakten på en fiende som växer sig allt mäktigare.

Barnen är framtiden, Pariatets offer, Rusahs åkomma och Ikonernas eld: fyra äventyrslandskap som tar rollpersonerna genom Horisontens omfattande förändringar.

I skuggan av Zenit: en kamp mot klockan, där rollpersonerna återvänder till Coriolis och hamnar mitt i Horisontens eskalerande konflikt.

– En mängd kartor, beskrivningar och handouts som visar betydande platser över hela Horisonten, samt ett rikt galleri av karaktärer och organisationer.

///

Ett måste för alla Coriolis-fans!

3 Kommentarer on “Fria Ligan släpper ny kampanjbok till Coriolis – Den sista cykladen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait