Fria Ligan släpper BLADE RUNNER RPG

Fria Ligan har äntligen släppt det officiella BLADE RUNNER-rollspelet.

Setting

2037. Ditt äventyr börjar strax efter att Wallace Corporation debuterar nya Nexus-9-replikanter på Jorden. Utforska Los Angeles gator som Blade Runners med unika specialiteter, personligheter – och minnen.

Det spelar ingen roll om ditt inre är kött och blod eller syntetiska material: när du greppar tag om din pistol är du inget annat än en Blade Runner, det enda som ger staden en kämpande chans, och du har ett jobb att göra.

Spelet tänjer på gränserna inom detektivrollspelsgenren och ger spelarna en rad verktyg för att lösa fall som går bortom att leta upp gamla replikanter. Rollspelet har samma fokus som böckerna och filmerna: sci-fi-action, företagsintriger, existentiell karaktärsdrama och moraliska konflikter. Den utmanar spelarna att ifrågasätta deras vänner, känna empati med sina fiender och utforska hoppets och mänsklighetens gifter och uthållighet under omänskliga tider.

BLADE RUNNER RPG- startsetet innehåller allt som behövs för att börja spela:

-En regelbok på 80-sidor.

-Electric Dreams, ett äventyr på 56 sidor där Blade Runners får ett fall att undersöka.

-Fyra färdiga karaktärer.

-En enorm färgkarta över Los Angeles 2037.

-26 fullfärgade bevismaterial, vilket bl. A. inkluderar bilder från brottsplatsen, datfiler, dokument och kartor.

-Ett anpassat manilakuvert för spelarna att förvara sina bevis i.

-Ett tidsspårarblad.

-70 högkvalitativa kort med information om NPC:er, jaktmanövrar och hinder samt initiativ i strid.

-Åtta graverade och transparenta tärningar – två vardera av D6, D8, D10 och D12.

Regelsystem

Spelets regler är baserade på den hyllade Year Zero Engine, som används i andra Fria Ligan-rollspel som ALIEN RPG, Nordiska väsen och Ur varselklotet, men är vidareutvecklade och unikt skräddarsydda till Blade Runner-världen.

Bakom rollspelet

Tomas Härenstam, en av Fria Ligans grundare, är ledande speldesigner för BLADE RUNNER RPG, precis som han var för ALIEN RPG. Originalkonstverk kommer från den ledande ALIEN RPG-konstnären Martin Grip, och Joe LeFavi från Genuine Entertainment är huvudskribent och producent.

///

Om du är intresserad av att köpa BLADE RUNNER RPG finns den tillgänglig i Fria Ligans webbshop och hos återförsäljare. Den finns dessutom att köpa i PDF-format på DriveThruRPG och som en VTT-modul på Foundry och Roll20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait