Apocalypse World får svensk version

Apocalypse World är ett bordsrollspel skapat av D. Vincent Baker och Meguey Baker. Det släpptes 2010 och blev en hit, mycket på grund av spelets öppenhet, både i hur man kan berätta storyn och hur man kan gestalta sina karaktärer. Nu har rollspelsstudion Skepnad startat upp en kickstarter för att släppa en svensk version av det populära rollspelet.

Apocalypse World: Undergången

Apocalypse World: Undergången är den svenska översättningen av den reviderade andra utgåvan av Apocalypse World. Innehållet är detsamma, men all terminologi och namn har justerats för att bättre passa det svenska språket. Eftersom det inte finns en färdig spelvärld är det en enkel sak att flytta historierna från USA och Nordamerika till Sverige och Norden. Upphovspersonerna har varit delaktiga i projektet och har godkänt det färdiga resultatet.

Karaktärsdrivet rollspel

Apocalypse World är ett väldigt enkelt rollspel att introducera till de som aldrig har spelat förut, men erbjuder också en oerhörd komplexitet under berättelsens gång för erfarna spelare. Spelet utgör grunden för Powered by the Apocalypse-motorn, som används av många välkända och populära spel.

Eftersom fokuset ligger så mycket på karaktärerna är det helt fritt att välja vem man vill vara, både när det gäller utseende och identitet. Kvinna, man, ickebinär, homosexuell, heterosexuell, bisexuell, transperson, cisperson, religiös, ateist, moralisk, omoralisk, introvert, extrovert, lång, kort, överviktig, underviktig: det finns inga gränser för din karaktär. Allt som betyder nåt är att skapa en karaktär som du tycker är både rolig och intressant att spela.

Förutom utseende och identitet finns det flera karaktärsarketyper att välja mellan: bikern (leder ett mc-gäng), ängeln (helar och skyddar människorna runt sig) och hovmaestron (äger en klubb eller bar) är bara några exempel. Självklart kan man hitta på en helt unik personlighet om man vill det, men arketyperna är en bra utgångspunkt, om inget annat.

///

Om du vill få reda på mer information kan du besöka Apocalypse Worlds kickstarter-sida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait