Fria Ligan utvecklar två nya open game-licenser

Fria Ligan har meddelat att de ska börja utveckla två nya Open Game Licenses (OGL). Den ena av dem är en nybearbetning av Year Zero Engine OGL och den andra är en ny licens specifikt designad för utomstående moduler till det kommande fantasyrollspelet Dragonbane RPG.

Fria Ligan påbörjade arbetet på licenserna redan förra året, men arbetet har trappats upp ända sedan dramat med Wizards of the Coasts’ uppdatering av OGL V1.0, som Year Zero Engine (YZE) är baserad på. ”Det är tydligt att det är hög tid för Fria Ligan att ha en OGL som tillhör oss,” säger Tomas Härenstam, Fria Ligans VD.

Year Zero Engine-licenset

De senaste åren har Year Zero Engine använts i de flesta av Fria Ligans rollspel – Mutant: Year Zero, Ur varselklotet, Forbidden Lands, ALIEN, Nordiska Väsen, Blade Runner RPG och det kommande The Walking Dead Universe RPG använder alla en variation av Year Zero Engine, med endast små skillnader mellan dem för att passa bättre ihop med den världen rollspelet utspelar sig. YZE-systemet är ett snabbt och flexibelt regelsystem som passar bäst ihop med rollspel som fokuserar på berättelsen och karaktärerna.

Det nya Year Zero Engine OGL:et är designad för att vara lättförstådd och lättanvänd av rollspelsskapare. Den kommer att ge skaparna en oåterkallelig, världsomspännande och avgiftsfri rättighet att använda Year Zero Engine Standard Reference Document (YZE SRD) och ge dem möjlighet att fritt publicera deras egna rollspel som använder systemet.

Dragonbane RPG-licenset

Förutom YZE OGL kommer Fria Ligan också att släppa ett licens för utomstående moduler till det kommande Dragonbane RPG. Detta licens tillåter skapare att fritt publicera RPG-tillbehör som kan användas med Dragonbane RPG. Dessutom kommer de ha rättigheten att märka dessa tillbehör med A Module for Dragonbane-logan på framsidan. Dragonbane RPG-licenset är till för utomstående moduler till rollspelet och kan inte användas till andra, nya rollspel, vilket är anledningen till att den inte har en SRD.

///

Båda OGL:erna kommer att släppas de kommande veckorna. Läs mer här.

1 Kommentar on “Fria Ligan utvecklar två nya open game-licenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait