Remake av Prince of Persia: The Sands of Time fortfarande på gång

Ubisoft har bekräftat att deras Prince of Persia: The Sands of Time Remake inte har blivit inställd. Ett missförstånd uppstod efter att några spelaffärer av misstag tog bort spelet från listan över spel som kunde förbeställas. Detta gjorde att fans gav sig ut på Internet för att ta reda på om Ubisoft hade ställt in spelet, vilket de inte har.

Nytt/gammalt team tar över utvecklingen

Det var först Ubisoft Pune och Ubisoft Mumbai som jobbade på spelet, men det blev sedan överlämnat till Ubisoft Montreal, vilket är passande eftersom de var skaparna bakom det första The Sands of Time.

”Utvecklingen av Prince of Persia: The Sands of Time Remake kommer nu att ledas av Ubisoft Montreal,” meddelar Ubisoft. ”Vi är stolta över arbetet som Ubisoft Pune och Ubisoft Mumbai har lagt på projektet och Ubisoft Montreal kommer att ha mycket nytta av deras arbete när det nya teamet fortsätter att jobba på att skapa en fantastisk remake.”

Svårigheter med utvecklingen

Skapandet av remaken har haft sina svårigheter ända sedan Ubisoft offentliggjorde projektet 2020. Det var först planerat att spelet skulle komma ut i januari 2021, men först blev det uppskjutet till mars 2021 innan det blev uppskjutet igen utan bestämt datum. Ubisofts förklaring var att spelmekaniken och grafiken behövde finslipas ytterligare. I oktober 2021 meddelade Ubisoft att spelet skulle komma ut antingen 2022 eller 2023 och nu verkar det som att det kan dröja så länge som 2024 innan fans får se spelet.

Fler Ubisoft-titlar i horisonten

Trots att det lär dröja innan Prince of Persia: The Sands of Time Remake kommer ut har Ubisoft gott om andra kommande projekt för att hålla sina fans nöjda. Företagets nästa showcase-event kommer att hållas senare i år och det ryktas att Ubisoft kommer att ha runt 20 olika spelmeddelanden, bland annat om Assassin’s Creed, Splinter Cell och uppföljaren till Immortals: Fenys Rising. Håll ögonen öppna för fler nyheter om det kommande eventet!

1 Kommentar on “Remake av Prince of Persia: The Sands of Time fortfarande på gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait