Resident Evil 4 Remake kommer ut nästa år

Sonys State of Play June 2022 hade gott om nyheter att ge till sina fans. Bland annat avslöjades det att en remake av Resident Evil 4 kommer ut på PlayStation 5 den 24 mars 2023. Trots att spelet i grunden är skapad för att spelas på PlayStation kommer den även att släppas på andra plattformar, som t. ex. Xbox Series X/S och PC.

Med den nyheten kom det även en ny trailer där de visade hur mycket de hade uppdaterat grafiken. Dock fanns det inte någonting om hur spelmekaniken har förändrats.

Resident Evil och dess epoker

Resident Evil kan delas in i tre ’trilogier’: Resident Evil 1-3 (som alla var centrerade runt zombietragedin i Raccoon City), 4-6 (där Leon S Kennedy och syskonen Claire och Chris Redfield fick hantera konsekvenserna av att viruset blivit sålt till olika personer runt om i världen, som i sin tur började göra egna tester) och 7-9 (som fokuserar på Ethan Winters och hans familj). Det finns så klart fler spel i serien som inte har specifika nummer och som utspelar sig under någon av trilogierna (Resident Evil Zero räknas till den första trilogin medan Resident Evil: Code Veronika räknas till den andra), men om man ska prata om olika epoker i Resident Evil-serien är detta den vanligaste uppdelningen.

Det var i den andra trilogin som Resident Evil började blanda mer action med sin survivalhorror. Fans anser fortfarande att 5 och 6 använde för mycket action och för lite skräck och att detta skadade dem i längden, men Resident Evil 4 har hyllats för dess perfekta blandning av de två genrerna. Tillsammans med Resident Evil 7 anses den vara en av de bästa Resident Evil-spelen i hela serien.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter och vänta med spänning på den dag vi återigen får se Leon anlända till den mystiska spanska byn med dess blodtörstiga invånare.

2 Kommentarer on “Resident Evil 4 Remake kommer ut nästa år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait