VALORANT får ny uppdatering

Ända sedan VALORANT kom ut har en av de fortgående problemen varit att spelarna allt för ofta får spela samma bana om och om igen. Särskilt i början, då det endast fanns fyra banor, berättade spelarna att det var frustrerande att behöva ha samma bana tre, fyra eller till och med fem gånger i rad. Med detta i åtanke valde Riot Games att fokusera på det här problemet i deras senaste uppdatering och nu hoppas de att spelarna ska få en mycket bättre spelupplevelse.

Hur de gick tillväga

I mars skickade Riot Games ut en enkät i för spelare i Nordamerika där de frågade hur ofta de kände att de spelade samma banor i rad. Resultatet var att 2 % av dem sade ’Aldrig’, 6% av dem sade ’Sällsynt’, 25% av dem sade ’Då och då’, 48% av dem sade ’Ofta’ och 19% av dem sade ’Alltid’.

Detta var lite av en chock för teamet, eftersom de hade varit övertygade om att deras senaste uppdatering hade löst problemet. Den här gången valde de en annan infallsvinkel. Istället för att bara välja en slumpmässig bana kommer VALORANT nu kunna läsa av hur ofta de olika banorna har kommit upp och väljer en som alla spelarna inte precis har spelat, om det är möjligt. Om en spelare har fått upp en bana alltför ofta kommer spelet att ’ta bort’ banan tillfälligt när den väljer bana till en match.

Resultat

Efter att den senaste uppdateringen kom ut har ingen spelare meddelat att de har fått samma bana mer än tre gånger i rad, och de som har spelat samma bana tre gånger i rad är bara 0,06% av alla spelare. 23% sade att de hade spelat samma bana två gånger i rad medan 76% sade att de inte hade någon upprepning alls. Detta visar att uppdateringen har gjort mycket för att lösa problemet med upprepade banor.

Spela VALORANT och upplev skillnaden själv!

1 Kommentar on “VALORANT får ny uppdatering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait