Sverige vann över Norge i ny VALORANT-tävling

Under förra veckan arrangerade Riot Games Northern Showdown, en VALORANT-turnering där svenska och norska spelare fick göra upp med varandra. Efter tre dagar och 82 spelade matcher var det till slut Sverige som tog hem vinsten. Tävlingen sändes live på lagkaptenernas Twitch-kanaler från torsdag till lördag. Sammanlagt deltog 638 svenskar och norrmän i tävlingen, och tusentals följde kampen online.

Tävlingen arrangerades i samband med lanseringen av den nya agenten Deadlock. Den nya agenten är norsk, och eftersom det redan finns en svensk agent i spelet ansåg Riot Games att det var hög tid att avgöra vilket av de två länderna som är bäst på att spela VALORANT.

Under tävlingen, som pågick mellan 4-6 augusti, tävlade både amatörer och proffsspelare mot varandra. Eventet kulminerade i en storslagen showmatch på lördagskvällen. Den spelades mellan välkända svenska och norska gamingprofiler, ledda av respektive lands lagkaptener. Den norska streamern Arjeta ”Ailincia” Hoxha var lagkapten för det norska laget, medan Emanuel ”Peak” Uzoni to befäl över svenskarna. Andra välkända spelare som Jonas Lihaug, Knut Spildrejorde, Lucas ”Mendo” Håkansson och Annie Fuschia deltog också i showmatchen.

Turneringens avslutande match spelades på Inferno Onlines Bull Gaming Sphere i Stockholm och 00NATION i Oslo. I det norska laget deltog ”Knut”, ”Musarita”, ”Kiddiih”, Albert från Riot Games och lagkaptenen Ailincia. Det svenska laget, ledda av lagkaptenen Peak, bestod av ”Noizeeh”, ”LMNTRIX”, ”AnnieFuchsia” och Jim från Riot Games. I denna match var det återigen svenskarna som gick segrande ur striden. Sammanlagt hade det svenska laget 51 vinster medan norrmännen nådde 31 vinster.

Kommentarer från de båda lagkaptenerna

Peak: ”De norska spelarna kämpade tappert alla tre dagarna. Efter att Norge tog ledningen första dagen var vi osäkra på om vi skulle lyckas vinna, men sedan presterade vi riktigt bra under den andra dagen, där vi både gick ikapp och förbi det norska laget. För en gångs skull hade inte norrmännen turen på sin sida och vi visade att hårt arbete slår oljepengar.”

Ailincia: ”Vi blev kanske lite väl självsäkra efter att vi tog ledningen första dagen, och tyvärr gick svenskarna om oss dag två. Vi gav verkligen allt för att komma ikapp och höll jämna steg med svenskarna hela dagen, tyvärr räckte det inte hela vägen. Jag är oerhört stolt över alla norska spelare som varit med och kämpat under hela helgen.”

1 Kommentar on “Sverige vann över Norge i ny VALORANT-tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait