Kingdom Builders Empire Edition finns på Kickstarter

För tio år sedan vann Kingdom Builder, ett taktiskt brädspel skapat av Donald X Vaccarino på Queen Games, den tyska versionen av Årets brädspel. Spelet imponerade både domarna och mångfalden fans för dess sätt att uppmuntra komplicerat taktiskt tänkande samtidigt som det var lätt att lära sig reglerna.

För att fira denna årsdag har Queen Games gjort en ny, större version av spelet som de kallar för Empire Edition. Empire Edition innehåller bland annat detaljerade 3D-miniaturbyggnader, större spelbräden med uppdaterade illustrationer, extrastora terrängkort, actionbrickor som ger spelaren specialförmågor och en ny Kickstarter-exklusiv målkort som heter The Emperor’s Choice. Upplev Kingdom Builder på ett sätt du aldrig gjort förut.

Spelregler

Spelarna skapar sina egna kungadömen genom att placera sina bosättningar. Den som har mest guld i slutet av spelet är vinnaren.

Spelbrädet består av fyra slumpmässigt valda minispelbräden som var och en har unika specialförmågor som spelarna kan använda sig av. På dessa bräden finns det sex olika terränger, och slott som genererar guld till spelarna som har byggt bosättningar bredvid slotten i slutet av spelet.

Under en spelares tur ska de lägga ett terrängkort och bygga tre bosättningar på tre fält (ett per fält) med samma terräng som kortet. Om det är möjligt måste en ny bosättning byggas bredvid en av spelarens existerande bosättningar. Om de bygger bredvid en plats med specialförmågor kan spelaren ta en actionbricka som kan användas i en framtida omgång. Med dessa actionbrickor kan spelaren t. ex. flytta en av motståndarnas bosättningar.

Förutom slotten kan du även tjäna guld genom att uppfylla villkoren i de slumpmässigt valda målkorten. En av dem kan vara att bygga bosättningar bredvid vattenfält medan en annan kan uppmuntra spelaren att bygga stora riken: det är olika varje gång.

Om du vill veta mer om hur man spelar Kingdom Builder kan du antingen titta på videon härunder eller läsa dess Kickstarter-sida.

Projektet kommer bara att vara upp lite mindre än 24 timmar till, så skynda dig till Kickstarter så fort du kan!

1 Kommentar on “Kingdom Builders Empire Edition finns på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait