Finding Anastasia har lagts ut på Kickstarter

Finding Anastasia är ett detektivbrädspel för 1-10 spelare (eller 1-15 spelare om ni använder Palace Servants-expansionen) och tar cirka fem minuter per spelare att spela. Spelet är skapat av Sean Howard, som har en Youtube-kanal, Gamers Remorse, där han sätter betyg på brädspel.

Finding Anastasia kommer inte att vara tillgänglig i affärer efter Kickstartern så passa på att backa projektet för en kopia.

Handling

Kort efter att det ryska imperiet har fallit sönder sprids ett rykte att Tsarens favoritdotter, Anastasia, ska ha överlevt och hållit sig gömd. Efter att ha letat i många år har änkekejsarinnan, som är Anastasias farmor, letat efter sitt barnbarn och har nu fått kontakt med ett antal kvinnor som alla säger att de är Anastasia. Därför har änkekejsarinnan bjudit dem allihopa till en festmiddag, där hon hoppas kunna luska ut vem av dem som talar sanning. Anastasia vill så klart återförenas med sin farmor, men de andra har också sina anledningar att låtsas vara den försvunna prinsessan.

Kommer änkekejsarinnan att hitta Anastasia eller kommer berättelsen att sluta annorlunda? Du och dina medspelare kommer att få möjligheten att spela ut dessa roller genom att använda smarta frågor, unika färdigheter och verifierbara ledtrådar för att överlista de andra gästerna.

Hur spelet går till

En spelare är änkekejsarinnan, medan de andra är gäster. För att hitta Anastasia måste änkekejsarinnan och hennes gäster:

  • fråga ut varandra och markera svaren på brädet.
  • ta emot juveler när frågor blir besvarade. Juveler kan användas under spelarens tur för att utföra handlingar, t. ex. ta reda på fler ledtrådar, avslöja roller, eller ställa extrafrågor.
  • avslöja vem Anastasia är och uppnå det mål de behöver för att vinna.

Spelet fortsätter ända tills en av två saker händer: Anastasia hittas eller en av gästernas mål uppnås.

///

Om du vill veta mer om Finding Anastasia kan du klicka här för att komma till spelets Kickstarter.

1 Kommentar on “Finding Anastasia har lagts ut på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait