The Queen’s Dilemma finns nu på Kickstarter

Från skaparna av det prisbelönade legacy-brädspelet The King’s Dilemma kommer nu den väntade fristående uppföljaren The Queen’s Dilemma. Res tillbaka till kungariket Ankist för ett helt nytt äventyr fullt av politik och intriger! Hantera utmanande dilemman, ta dig igenom spända röstningar och skapa din egna berättelse utifrån en labyrint av valmöjligheter.

Handling

Kungen är död. Kungariket Ankist står inför ett hav av problem: folket har splittrats i faktorer, det har uppstått ett krig i den södra kontinenten och ett annat land hotar att ta tillfället i akt och svepa in för att över mer mark. Men allt är inte än förlorat! Vår drottning kommer att leda oss till seger!

Vad spelet går ut på

The Queen’s Dilemma är ett konkurrensbetonat, narrativt legacy-brädspel för 3-6 spelare där varje spelare har rollen som en av de aristokrater som finns i drottningens råd. Det är ert jobb att försöka råda drottningen i hur hon bör styra landet och varje beslut ni tar i denna 20-timmarskampanj kommer att förändra världens framtid för alltid.

Under spelets gång kommer spelare att hantera unika Dilemma-kort som bär på viktiga beslut som Rådet måste ta. Det finns alltid två olika sätt att svara på frågan som kortet ställer. Spelare bestämmer vad som kommer att ske genom att rösta och de kan influera de andra spelarna genom att använda sina Resurser för att ge dem vad de vill ha: allt för att genomföra sitt Agenda.

Varje spelare har intressen som krockar med de andras: en aristokrat vill kanske att landet ska bli mer progressivt medan en annan försvarar de traditioner som landet redan har och vill bevara dem. Beroende på hur Rådet röstar kommer balansen att skifta mellan landets politiska och moraliska ideologier. I slutet av spelet vinner den spelare som mest har lyckats med sin agenda.

///

Om du vill veta mer om The Queen’s Dilemma kan du besöka dess Kickstarter-sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait