Casey Hudson och Mark Darrah lämnar BioWare

Casey Hudson och Mark Darrah lämnar Bioware-studion för att låta en ny generation av kreativa ta deras plats. Hudson kommer att ersättas av Gary McKay och Darrahs arbetsuppgifter kommer att övertas av Christian Dailey.

Casey Hudson och Mark Darrah

Hudson säger att det inte var ett lätt beslut att ta och att stora förändringar alltid är följda av ett viss mått sorg. Han fortsätter med att säga att han kommer att sakna att jobba tillsammans med utvecklarna och att spelen han jobbat med har varit några av hans mest spännande och intressanta projekt, men att han också känner att det är en god tidpunkt för förändring, både för honom och BioWare.

Darrah uttalade sig liknande: att han skulle sakna att jobba med utvecklarna av Dragon Age, att hans tid med dem har gjort hans liv gladare och att han han lärt sig så mycket genom att jobba med dem. Men han vill också betona att framgången med BioWares spel alltid har legat i teamwork och att studion kommer att klara sig bra utan honom.

Både Darrah och Hudson har jobbat på BioWare i över 20 år. Darrah började som huvudprogrammeraren för Balder’s Gate-serien medan Hudson började som en technical artist på MDK2.

Övriga nyheter från BioWare

BioWare avslöjade nyligen Mass Effect: Legendary Edition, där BioWare har tagit hela Mass Effect-trilogin och fixat till den med bättre upplösning och högre bildfrekvens. Samlingen kommer att lanseras någon gång under våren 2021. Studion är också i full gång med ett nytt spel i serien.

Studion bekräftar också att Dragon Age 4 är under utveckling, men pratar inte om några detaljer om spelet, vare sig när det det eventuellt kommer ut eller på vilka plattformar det kommer att släppas. Första Dragon Age kom redan 2009.

BioWare håller även på att förbättra Anthem, som för närvarande undergår en noggrann översyn. Denna 2.0 version av Anthem (även kallad Anthem Next) är definitivt på gång, men studion säger att det kommer att dröja en tid till.

2 Kommentarer on “Casey Hudson och Mark Darrah lämnar BioWare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait