Parsifal – A Game of Tarot har lagts ut på Kickstarter

Kortspelet Parsifal – A Game of Tarot har lagts ut på Kickstarter. Spelet är skapat av det italienska företaget Psicografici och är baserad på Richard Wagners kända opera Parsifal. Genom att använda specialgjorda tarotkort är det din uppgift att leda dina karaktärer genom berättelsen tills de når slutet.

Spelet är för 2 till 6 spelare och har 30 kort (23 karaktärer och 7 artifakter). Bilderna på korten är målade av Emanuele Ercolani. Spelet kommer att vara tillgänglig med antingen engelsk eller italiensk text.

Handling

I det uråldriga kungariket Monsalvat försöker onda makter att besegra riddarordern som vaktar Den heliga graal. De Goda gör allt vad de kan för att stå emot de mörka krafterna. Alla legenderna pekar på att Parsifal, den oskyldiga idioten, är hjälten som kommer att rädda kungariket.

Richard Wagner gjorde en tragisk opera om denna saga. Nu är det din tur att spela ut berättelsen!

Regler

I Parsifal – A Game of Tarots vävs spelarnas strategier ihop med varandra och skapar ett nätverk som antingen hjälper er eller stjälper er. Varje spelare styr flera karaktärer och varje runda måste du välja att spela ett tarotkort att spela på. Varje karaktär har ett antal uppdrag de ska klara av. Du vinner endast om en av dina karaktärer klarar av alla sina uppdrag.

Artifaktkorten gör spelet ännu mer komplicerat och roligt. Dessa är värdefulla och farliga verktyg som kan skifta ett spel helt redan från det ögonblick det spelas.

Välj din strategi noga och tackla de tre impulserna som driver dig till handling: Begär, Förtvivlan och Plikt.

För att vara en relativt litet kortspel är det inte helt lätt att vinna spelet eftersom vissa karaktärer har dubbletter och kan därför ge flera vinnare. Om du vill ta en närmare titt på hur man spelar kortspelet kan du titta på videon nedanför.

///

Om du vill veta mer om Parsifal – A Game of Tarots kan du besöka dess Kickstarter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait