Alien: Isolation har kommit ut på iOS och Android

Alien: Isolation går nu att spela på iOS och Android. Spelet kom ut 2014 och är ett skräckspel i första person som utspelar sig i Ridley Scotts Alien-universum.

Handling

Handlingen följer Ellen Ripleys dotter, Amanda, som får reda på att flygregistratorn från hennes mammas skepp, The Nostromo, har plockats upp av ett bärgningsteam som just nu befinner sig på rymdstationen Sevastopol. Desperat efter nyheter om vad som hände hennes mamma bestämmer sig Amanda för att följa med en besättning utskickad av Wayland-Yutani. När hon och två andra besättningsmedlemmar, Christopher Samuels och Nina Taylor, är på väg in i stationen sker det en olycka och Amanda separeras från de andra.

Amanda inser snart att någonting är fruktansvärt fel på Sevastopol. Allt är förfallet, de få människor hon stöter på är paranoida och drar sig inte för att skjuta, för att inte tala om de gammalmodiga androiderna som pratar om hur hjälpsamma de är samtidigt som de slår in skallen på folk. Och i hjärtat av allt detta kaos? En xenomorf.

Amanda måste hitta sin besättning, leta reda på The Nostromos flygregistrator och ta sig ifrån Sevastopol med livet i behåll. Lättare sagt än gjort, särskilt när xenomorfen utser henne till sitt nästa byte…

Mobilversionen

Den här versionen av det klassiska skräckspelet har blivit omformaterat för att bäst kunna spelas på mobil, bland annat genom omdesignad interface med touchscreen-kontroll. Knapparna och joysticken kan ändras i både storlek och position för att spelaren ska kunna spela på det sätt de föredrar. Dessutom kan de välja att spela på en gamepad eller Android-kompatibla möss och tangentbord om de vill.

Förutom huvudspelet innehåller Alien: Isolation även alla sju DLC:erna som släppts. En av dessa är Last Survivor, vilket är ett återskapande av Ellen Ripleys sista uppdrag ombord The Nostromo som visades i filmen från 1979.

2 Kommentarer on “Alien: Isolation har kommit ut på iOS och Android

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait