Nytt Alien-TV:spel på gång

20th Century Games har meddelat om ett nytt spel i Alien-universumet skapat av Survios, som också har gjort Creed: Rise to Glory. De har inte sagt spelets titel, men har avslöjat att spelet kommer att vara en single-player i genrerna action/skräck som kommer att släppas på PC, konsoler och VR.

”Det oändliga Alien-universumet är full av oberättade historier och möjligheter att skapa fängslande, originella spel,” säger Luigi Priori från 20th Century Games. ”Vi är glada över att få jobba med Survios, som delar vår passion för Alien, och även att ge fans chansen att upptäcka nya världar och upplevelser.”

Fler detaljer gällande spelet kommer att avslöjas den 21 juli under panelen Alien: Expanding a Dark and Frightening Universe som hålls på San Diego Comic-Con.

Föregående TV-spel

Genom alla åren som gått sedan den första filmen kom har det gjorts ett antal spel som utspelar sig i Alien-universumet och . De flesta av dem har varit action-spel där du spelar rymdsoldater som måste överleva möten med Xenomorpher (och ibland Predators). Aliens: Fireteam Elite och Alien: Dark Descent, är båda denna typen av spel.

En av de mest kända Alien-spelen, och den som bäst lyckades fånga skräckkänslan från den första filmen, är Alien: Isolation, som kom ut för åtta år sedan. Alien: Isolation följer Ellen Ripleys dotter Amanda när hon utforskar Sevastopol, som med tiden säkert kommer att bli ikonisk som The Nostromo. Xenomorfens AI var höjden av sin tid och skrämde livet ur alla spelarna med dess skräckinjagande utseende, smidiga rörelser och intelligens. Det läskigaste var att den lärde sig mer och mer om hur du spelade efter varje gång du mötte den, vilket gjorde att du som spelaren inte kunde använda samma teknik om och om igen för att undvika varelsen.

Vi får se om det kommande Alien-spelet kan sätta skräck i folk lika mycket som Isolation gjorde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait