Things That Go Squeak in the Night har lagts ut på Kickstarter

Rollspelet Things That Go Squeak in the Night har lagts ut på Kickstarter. Rollspelet är skapat av Gallant Knight Games och går ut på att spela hjältemodiga möss som räddar barn från onda andar och demoner samtidigt som ni måste hålla er existens gömd från barnens föräldrar. Skaparen beskriver rollspelet som en blandning av Bernard och Bianca och Supernatural, hur bisarr den kombinationen än låter.

Världen

I denna värld lever möss och andra smådjur i hemliga samhällen som människorna inte har en aning om. Djuren har ingen egen teknologi, utan snor saker från människor. Däremot har alla fåglar magisk förmåga, som de kan använda för att förtrolla människoartefakter. Det är en skrämmande men charmig värld, fylld av möss med tandpetarsvärd, små demoner som äter glädje, duvtrollkarlar, störiga ekorrar, vampyrråttor, spöken fångade i ekollon, teknologigalna tvättbjörnar och portaler till den andra sidan. Rollspelets tema är helt enkelt heroism och söta smådjur. Och svart magi, såklart.

Färdigheter och Fördelar

Things That Go Squeak in the Night är ett väldigt narrativt rollspel och lutar mycket på att spelarna är kapabla att beskriva en scen på ett dramatiskt vis. Karaktärer kan använda Färdigheterna Strida, Smyga, Manipulera, Göra trick, Undersöka, Motstå magi och Läs av person för att genomföra en scen. Varje Färdighet har Fördelar som spelaren kan ta del av om de slår antingen 5:or eller 6:or.

Ta ett stridsscenario som exempel. Stridsfördelarna är Jag får ingen skada, Min motståndare är besegrad, Jag väljer om saker runtom striden förblir oskadda eller inte och Jag väljer om alla eller ingen hör något. Du slår fem tärningar och får en femma och en sexa. Detta ger dig möjligheten att välja vilka fördelar du vill använda, men tvingar dig också att välja vilka negativa effekter som sker från de Fördelar du inte väljer.

Beroende på hur du slår kan du behöva berätta en hjältemodig actionscen som slutar i applåder eller en tragiskt misslyckande som slutar med karaktärens död.

///

Om du vill veta mer om Things That Go Squeak in the Night kan du besöka dess Kickstarter här.

2 Kommentarer on “Things That Go Squeak in the Night har lagts ut på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait