Be Seeing You har lagts ut på Kickstarter

The Prisoner-inspirerade rollspelet Be Seeing You har lagts ut på KickStarter. Rollspelet är skapat av Tanya Floaker och går ut på att överlöva i en dystopisk stad där allt du gör spelas in med kameror och allt som kan utgöra ett hot mot regeringen försvinner spårlöst.

Be Seeing You är ett rollspel om självständighet, kontroll, frihet och lydnad. Spelet behöver 3-5 spelare (4 är optimalt). Boken innehåller ett appendix för en 1-persons SOLO-mode och en 2-persons VERSUS-mode. I båda fallen använder spelet inte några tärningar. Det finns ingen spelledare. Rollspelet tar mellan 3-6 timmar att spela.

Fyra roller, ingen spelledare

Spelarna roterar fyra roller under rollspelets gång:

  • Fången – Spelar den kollektivt skapade huvudkaraktären och måste välja om du ska lyda, göra uppror, eller fly. Kan en individ verkligen uppnå frihet?
  • Staden – Sätter upp scener i ett mångtydigt, tidlöst öppet fängelse. Du kontrollerar också teknologin och alla miljöfaktorer. Vilka verktyg kan användas för att uppnå frihet och vilka kan användas för att bryta ner fångens vilja?
  • Administratören – Spela den senaste i en rad av antagonister som alla är utplacerade på olika ställen i Staden. Sätt ihop en ny plan för att tvinga Fången att ge upp. Vem är i kontroll?
  • Invånarna – Spelar rollerna som de andra invånarna i Staden (och de som bor utanför Staden). Varenda en av dem har ett agenda. Men vilka är fångarna och vilka är fångvaktarna?

Administratören väljer ett tema för planen och förklarar hur de ska gå tillväga. Detta skapar en konflikt för Fången att lösa. För att göra det svårare för Fången kastar Staden och Invånarna in komplikationer i scenariot efter hand som det sker. Ju mer Fången försöker slå sig fri, desto mer måste medspelarna göra allt för att bryta ner hens vilja att göra uppror mot systemet.

///

Om du vill veta mer om Be Seeing You kan du besöka rollspelets Kickstarter-sida här.

1 Kommentar on “Be Seeing You har lagts ut på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait