Era of Silence har lagts ut på Kickstarter

Shrike Tabletop har lagt ut sitt rollspel Era of SilenceKickstarter.

Handling

För 1000 år sedan slutade våra gudar att tala med oss. För 400 år sedan begravdes vår värld i aska. Nuförtiden måste vi förlita oss på alkemi och våra medmänniskor för att överleva. Året är 1011, Tystnadens era.

Shrike Tabletops första rollspel

Era of Silence är Shrike Tabletops första rollspel. 3-5 spelare går in i rollen som karaktärer som måste överleva i ett sönderfallet samhälle i den futuristiska fantasyvärlden Vian. Karaktärerna använder sig av alkemisk teknologi och måste arbeta tillsammans för att klara av de utmaningar som spelledaren slänger i deras väg. Spelet är byggt på Thorne-systemet, som är ett tärningssystem som uppmuntrar till samarbete mellan spelare. Spelare som letar efter ett rollspel med annorlunda karaktärsskapande, snabba, taktiska strider och spännande berättelser fyllda av alkemi kommer att gilla det här rollspelet.

Chemipunk

Shrike Tabletops beskriver själva rollspelets genre som chemipunk. Chemi– indikerar att världen är en framtida fantasyvärld styrd av alkemi, medan –punk indikerar att rollspelet kommer att ha antikapitalistiska och antifascistiska teman. Kort sagt kan det liknas vid cyberpunk, men med färre datorer och mer magi.

///

I över två år har Era of Silence genomgått test efter test i Shrike Tabletops försök att skapa ett klassiskt och populärt rollspel som utmanar och utvecklar hur denna typ av rollspel brukar vara. Nu har de äntligen färdiggjort en första version på regelboken och hoppas nu kunna få fler folk intresserade att sponsra deras projekt.

Klicka här för att läsa den nuvarande versionen av rollspelets regelbok. Den här versionen är långt ifrån färdig och i framtiden kommer Shrike Tabletops att lägga till uppdateringar och konstverk, men för tillfället kan det inte skada att ta en titt på hur grundreglerna kommer att se ut.

Om du vill veta mer om Era of Silence kan du klicka här för att komma till dess Kickstarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait