Kommer PlayStation att släppa en remake av Chrono Cross?

The Game Awards kommer att ske den 9 december. Förutom prisutdelning är det även många spel från olika företag som kommer att bli presenterade under eventet. Vissa spel har redan bekräftats, andra finns det bara rykten om. En av dessa beryktade spel är en remake av det klassiska JRPG-spelet Chrono Cross.

Förra månaden rapporterade VGC att PlayStation planerade att presentera en remake av vad de kallade ett mycket känt spel någon gång i december. Deras källa var sångaren Ava, som berättade för den irländska radiostationen WLR FM att hon hade spelat in en irländsk låt som skulle vara med i spelet.

Nu berättar Nick Baker att remaken det ryktas om är Chrono Cross. Det har visserligen inte kommit ut något officiellt meddelande från PlayStation ännu, så det är inte 100% att det som sagts är sant. Men om det är sant berättar Baker att spelet inte bara kommer att vara tillgänglig till PlayStation, utan att spelet även kommer att kunna spelas på PC och Nintendo Switch. Dock vet han inte om spelet kommer att komma till Xbox.

Chrono Cross

Chrono Cross är ett JRPG skapat av Squaresoft (numera Square Enix) till PlayStation. Spelet utspelar sig i samma universum som Chrono Trigger.

Handlingen följer Serge, en 17-årig tonåring med blått hår som bor i den lilla fiskebyn Arni. En dag faller han in i ett parallellt universum, ett universum där han drunknade för tio år sedan. Han bestämmer sig för att ta reda på sanningen bakom olyckan, ett beslut som kommer att leda honom till att rädda världen.

Spelet har fler än 45 möjliga partymedlemmar. Varje karaktär har ett Element och tre unika specialförmågor som de lär sig under spelets gång. Det är omöjligt att få tag på alla partmedlemmarna under ett genomspel. Vill du se allt vad spelet har att erbjuda måste du därför spela det mer än en gång.

1 Kommentar on “Kommer PlayStation att släppa en remake av Chrono Cross?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait