Microsoft avslöjar nytt spel: Arkanoid – Eternal Battle

I september förra året meddelade Microids att de hade gjort en deal med det japanska spelföretaget Taito. Nu meddelar Microids att deras allra första gemensamma spel, Arkanoid – Eternal Battle, kommer att släppas under 2022. Spelet är utvecklat av Pastagames, som är tidigare kända för att ha utvecklat spel som Rayman Legends (2013), Pang Adventures (2016) och Pix the Cat (2014). Om du vill veta mer om Pastagames kan du besöka deras hemsida här.

Arkanoid är ett ikoniskt arkadspel utvecklat av TAITO Corporation 1986. 35 år efter att det först släpptes har spelet fått åtskilliga titlar.

Spelare kommer att upptäcka eller återvända till det symboliska Block Breaker-spelet i en helt ny modern version. Arkanoid – Eternal Battle har olika solo och multiplayer modes som kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle. Klassiska element från serien kommer definitivt att göra en comeback, för att inte tala om alla nya effekter, bonusar och andra tillägg. Arkanoid-veteraner kommer att ha gott om nytt innehåll att avnjuta.

Handling

När moderskeppet ARKANOID blir attackerad lyckas det lilla rymdskeppet VAUS att komma undan attacken. Dock blir den lilla farkosten inkastad i en annan dimension. För att ta sig tillbaka måste VAUS ta sig igenom en interdimensionell genom att förstöra block efter block tills den når DOH, labyrintens skapare.

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studier och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om Arkanoid – Eternal Battle i framtiden!

2 Kommentarer on “Microsoft avslöjar nytt spel: Arkanoid – Eternal Battle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait