Mage Noir har lagts ut på Kickstarter

Vincent Vimont och Constantin Dedeyan har släppt sitt kommande kortspel Mage NoirKickstarter.

Handling

Elementen är under din kontroll när du ger dig ut på Mage Noirs slagfält. Använd mana för att styrka dina besvärjelser och visa vem som är den bästa magikern.

Spelet

Mage Noir är ett strategi-kortspel. I detta duellspel blir spelarna magiker och slåss mot varandra med hjälp av naturelement som t. ex. eld och vind. Spelet fokuserar på att skapa besvärjelser och är fylld av eldklot, svallande vågor, fruktansvärda orkaner och kraftfulla magiska förmågor. Använd dina besvärjelser för att få din motståndare ner på 0 HP för att vinna spelet. Du kan välja att spela dem ensamma eller kombinera dem med andra besvärjelser. Strategiskt tänkande är A och O om du ska vinna i Mage Noir.

Grundspelet består av 144 manakort, 160 besvärjelsekort (varav 40 är eldkort, 40 är vattenkort, 40 är jordkort och 40 är luftkort), samt alla extrakort som kommer att läggas till ju fler mål som Kickstartern lyckas nå. Spelet är för två spelare, 12+ och varar mellan 15-20 minuter.

Vincent Vimont och Constantin Dedeyan

Skaparna bakom Mage Noir är Vincent Vimont och Constantin Dedeyan. Trots att det är 15 år mellan dem upptäckte de att de delade många intressen och blev goda vänner. Några av dessa delade intressen är speldesign och kortspel.

Dedeyan är en ingenjör med stor kunskap inom speldesign. Vimont har mer än 18 års erfarenhet inom speldesign, främst inom TV-spel. Han har dessutom stor erfarenhet av att jobba med projekt- och företagsförvaltning.

Mage Noir är deras första gemensamma produkt och är ett projekt som de både känner väldigt starkt för. De uppskattar kvalité över allt annat och hoppas kunna ge den bästa spelupplevelse de kan till sina fans. För tillfället är de bara en liten indie-studio, men de hoppas på att kunna bli större i framtiden.

///

Du kan få reda på mer om Mage Noir på deras hemsida eller Kickstarter. De har redan uppnått sitt huvudmål, så det är redan säkert att spelet kommer att släppas. Ta en titt och se om det är något för dig!

1 Kommentar on “Mage Noir har lagts ut på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait