Legendary Games tar bort alla Far East-produkter från sin hemsida

Legendary Games tar bort all sina Far East-produkter från sin hemside efter en våg av kritik har sköljt över dem gällande deras senaste produkt, Asian Spell Compendium till Pathfinder 2E. Kritiken är främst över specifika fraser som kan ses som att uttrycka orientalism och tidpunkten som Legendary Games valde att släppa boken.

Anledningar bakom kritiken

Det finns två stora anledningar till att boken har väckt starka känslor.

En av dem är helt enkelt att skaparna verkar ha varit tondöva i ordval i boken. Det kanske inte var illa menat, men deras användning av vissa fraser som ”punji pit”, ”marvelous chopsticks” och ”rain of sacred lotus petals” har väckt stort förarg hos många asiater eftersom de visar tecken på orientalism. (Orientalism är när folk från västvärlden beskriver asiatiska länder och kulturer på ett förnedrande, romantiserande eller generaliserande sätt.)

Den andra anledningen är att boken inte kunde ha kommit ut på en sämre tidpunkt. Förutom det faktum att våld mot asiater har gått upp sedan Covid-19 började spridas runtom i världen så skedde ett horribelt massmord på åtta människor, sex av dem asiatiska kvinnor, i staden Atlanta i USA den 16 mars.

Officiell ursäkt

I samband med att produkterna tas bort har Legendary Games ägare Jason Nelson gått ut och bett om ursäkt på sociala medier. Folk är vana vid att skapare ber om ursäkt efter att ha trampat i klaveret och för många kan dessa ord ses som ren PR och att Legendary Games egentligen inte alls känner någon ånger, men många som öppet kritiserade boken har kommit ut och sagt att de är beredda att tro att ursäkten är genuin.

///

Legendary Games må ha tagit ner boken för tillfället, men tecken tyder på att de kommer att se över boken och släppa den vid ett bättre tillfälle efter att den har blivit reviderad.

1 Kommentar on “Legendary Games tar bort alla Far East-produkter från sin hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait