Den femte upplagan av Iron Kingdoms: Requiem är utlagd på Kickstarter

The Iron Kingdoms: Requiem (2001) började som en setting-bok för D&D. Från där växte det till att få egna böcker som hjälpte till att skapa en välbetänkt och rik värld. Nu återvänder den till sina rötter när Privateer Press lägger ut den femte upplagan av Iron Kingdoms: Requiem RPG på Kickstarter. Rollspelet är en blandning av steampunk och klassisk fantasy, en kombination som gör äventyren både unika och spänningsfyllda.

Ge dig ut på en resa fylld av äventyr och intrig i en värld där ånga och krut möter svärd och magi. Utforska Järnkungadömernas asktäckta städer och upplev följderna av orgothernas långvariga ockupation av Immoren-kontinenten.

Settingens historia och geografi

Järnkungadömerna har en rik historia, följt av en omtumlande nutid, full av unika monster, gudar, hjältar och skurkar.

För mer än 1000 år sedan var området som nu kallas för Järnkungadömerna ett träsk av krigande människostadsstater. Sedan kom Orgotherna, krigshärjande imperialister från bortom havet, och tog över människostäderna med förbjuden magi och förändrade Immoren för alltid. Det orgothiska imperiet ockuperade landet i sexhundra år, ända tills en dag då Immorens folk gick samman för att driva bort dem från sitt land. När väl rebellarméerna hade lyckats få fred igen så samlades deras ledare i staden Corvis. Efter veckor av häftiga debatter skrev de tio ledarna upp Corvis-avtalet och Järnkungadömerna föddes.

Järnkungadömerna refererar oftast till de fem människostyrda länderna som skrev under Corvis-avtalet: Cygnar, Khador, Llael, Ord och Menoth-protektoratet. Men det är inte bara människor som bor på Immoren. I den kalla norden ligger dvärgkungariket Rhul. I nordöst finns alvernas mystiska hemland, Ios. Sedan finns också det ogästvänliga landet Cryx, som styrs av Lord Toruk, också kallad drakfadern. Alla dessa nationer och många fler finns att upptäcka på Immoren-kontinenten!

///

Om du vill veta mer om The Iron Kingdoms: Requiem är det bara att gå till dess Kickstarter. De har redan nått sina mål, så det är redan säkert att den kommer att utges. Ta en titt och se om det är något för dig!

2 Kommentarer on “Den femte upplagan av Iron Kingdoms: Requiem är utlagd på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait