Land of the Rising Sun:s andra upplaga kommer till Kickstarter

Land of the Rising Sun, som publicerades 1981 som ett Chivalry & Sorcery setting, kommer att få en andraupplaga när C&S:s får sin femte upplaga. Boken är en 320 sidor lång hårdbok i färg och kommer till Kickstarter den 11 januari nästa år. Det kommer att finnas en standardupplaga och en vit läderbunden specialupplaga att välja mellan.

Chivalry and Sorcery och Land of the Rising Sun

Chivalry and Sorcery är ett historia/fantasy-rollspel skapat av Edward E. Simbalist och Wilf K. Backhaus 1977. Rollspelet var en tidig rival till Dungeons & Dragons; Simbalist och Backhaus tyckte att D&D var för orealistiskt och skapade C&D som ett alternativ. Det överliggande temat i C&S är att magi existerar, men att det antingen är väldigt sällsynt att kunna utöva det, att man måste tillhöra en viss typ av grupp för att öva det eller vara en mytologisk varelse kapabel till magi.

Det finns för tillfället sex settings i C&S: Swords & Sorcerers (kelter, vikingar och mongoler), Lands of the Rising Sun (feodala Japan), Arden (ett kungarike baserat på England), Saurian (en värld av intelligenta dinosaurier), The Marakush Kingdom of Anderia (ett isolerat land med olika politiska och religiösa grupper som är i konflikt med varandra) och Tannoth (en fantasyvärld utan några specifika definitioner). De två första utspelar sig i vår värld medan de andra fyra är fantasyvärldar.

Land of the Rising Sun är skriven av Lee Gold. Settingen äger rum 850-1500 i det feodala Japan. Det finns samuraj- och ninja-karaktärer att välja mellan, plus några nya Magiker-typer. Du kan också spela som en Shinto- eller Buddhistpräst.

Lee Gold

Lee Gold är en känd författare och redaktör som mest fokuserar på rollspel. Hon blev först känd för att vara huvudredaktören för Alarums and Excursion, en månadstidning ägd av en APA där rollspelsskribenter fick visa upp sina skrifter för allmänheten. Förutom Lands of the Rising Sun har hon också skrivit Lands of Adventure (1983) och Vikings (1989).

///

Detta är något som inte får missas av C&S-fans, vare sig ni är old-school-fans eller nyare fans.

2 Kommentarer on “Land of the Rising Sun:s andra upplaga kommer till Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait