LEGO-koncernen och Universal Music Group presenterar: LEGO VIDIYO

LEGO-koncernen och Universal Music Group presenterar ett nytt, gemensamt projekt: LEGO VIDIYO. LEGO VIDIYO är en app där barn mellan 7-10 år kan skapa musikvideor och dela med sig av det slutgiltiga resultatet i en säker miljö. Skaparna hoppas att detta ska få barn att släppa loss sin kreativitet.

Så funkar appen

-Barnet väljer någon av de många låtarna i appen från en rad olika artister. Det finns både moderna listettor och klassiker att välja mellan.

-Sedan skapar de sitt band av en levande samling nya, fysiska minifigurer, som kan anpassas och väckas till liv i olika skalor genom AR-teknik i VIDIYO-appen.

-Efter det fyller de på med specialeffekter i form av ”BeatBits” och placera dem på scenen för skanning. BeatBits är dekorerade kvadratiska LEGO 2×2-delar som när de skannats låser upp digitala effekter som ger skaparna möjlighet att styra allt från video-och musikstilar till sceneffekter. De kan välja allt från svartvita bildgeffekter till konfettiregn och till och med röntgensyn. De kan också lägga till ljudeffekter som dj-scratching, musröst eller saxsolo, liksom roliga rörelser och gimmickar som är typiska för karaktären.

-Sedan är det dags att skapa scenen. LEGO VIDIYO musikvideor kan spelas in var som helst, i allt från parker och sovrum till bakgårdar och klossbyggda modeller. På bara tre sekunder skannas platsen och nedräkningen till produktionen startar.

-Genom att trycka på den valda BeatBits-delen i appen tar barnen sedan den kreativa kontrollen över den egna musikvideoproduktionen där de kan starta dansrörelser och ljud/bild-effekter i ett 60 sekunder långt framträdande, som sedan kan kortas ned till klipp på 5, 10, 15 eller 20 sekunder för delning.

-När musikvideon är färdig kan den laddas upp i appflödet, men bara om innehållet först har godkänts i modereringssteget. Eventuellt innehåll med personligt identifierbar information, till exempel barn som medverkar i videon, kommer inte att godkännas för delning i appflödet, men kan lagras lokalt i appen för att visas privat för vänner eller familjemedlemmar.

Om du vill veta mer om detta kreativa projekt kan du klicka här.

///

Appen kommer att släppas i de flesta länder den 1 mars.

1 Kommentar on “LEGO-koncernen och Universal Music Group presenterar: LEGO VIDIYO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait