Ny trailer för Balder’s Gate 3 har släppts

För några dagar sedan släppte Larian Studios en ny Balder’s Gate 3-trailer.

Det var vid förra årets E3 som studion kom ut med att de hade ett nytt Balder’s Gate-spel på gång. Trots att E3 har blivit inställt i år beslutade Larian Studios att släppa en ny trailer, för att ge fansen en smak på hur långt de har kommit och vad de har att se fram emot.

Balder’s Gate har mycket höga förväntningar från fans, både för att det är över 20 år sedan Balder’s Gate 2 och att det är presenterat som det bästa RPG-spelet på åratal.

Du kan titta på trailern här.

Baldur’s Gate

Balders Gate-serien består för tillfället av Baldurs Gate (1998) och Baldurs Gate: Shadows of Amn (2000). Båda är utvecklade av Bioware. Det finns några expansioner och spinoff-spel, men när det pratas om serien är det dessa två som refereras.

Båda spelen utspelar sig i Ed Greenwoods värld Forgotten Realms: samma värld där rollspelen Dungeons & Dragons utspelar sig. Det är en klassisk medeltida fantasyvärld som är bebott av människor, alver, dvärgar, kobolder och andra fantastiska varelser. Storyn är fokuserad på kontinenten Faerûn, som är den kontinent där de flesta Forgotten Realms-historierna, om de så är datorspel, rollspel eller noveller, utspelar sig.

I Baldur’s Gate tar spelaren rollen som en person utan föräldrar som växer upp i klostret Candlekeep. Huvudpersonen söker efter den som mördade hens fosterfar Gorion, blir inblandad i regionens järnkris (av någon anledning så har all järn i regionen börjat smula sönder) och måste slåss för sin överlevnad.

I Baldur’s Gate: Shadow’s of Amn fortsätter huvudkaraktärens äventyr. Tillsammans med sina följeslagare blir hen tillfångatagen av Joy Irenicus och måste fly från staden Athkatia, huvudstaden i landet Amn. Hen måste ta redo på anledningen till att hen blev tillfångatagen genom att utforska Amn.

///

Titta på trailern och håll ögonen öppna för mer information i framtiden!

1 Kommentar on “Ny trailer för Balder’s Gate 3 har släppts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait