Nytt lanseringsdatum för Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered Edition

Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered Edition har fått ett nytt lanseringsdatum efter att ha blivit uppskjutet i flera månader. Spelet kommer ut i augusti på Androider, iOS:er, Nintendo Switch och PlayStation 4.

Square Enix presenterade Crystal Chronicles redan i september 2018. De hade planerat att släppa spelet i januari 2020, men december 2019 bestämde de sig för att skjuta upp lanseringen. Anledningen var att de ville ge extra tid till teamet för att de skulle kunna göra de sista finjusteringarna så att spelarna kunde få bästa möjliga spelupplevelse.

Den första versionen av Crystal Chronicles kom ut på GameCube i februari 2004. På den tiden var man tvungen att koppla ihop sin GameBoy Advance med en sladd för att kunna spela ihop. I den nya versionen räcker det med att ni båda har Crystal Chronicles.

Square Enix har också släppt ett videoklipp där de tar upp modifieringarna de har gjort i Crystal Chronicles, bl. a. bättre ljud -och bildkvalité, nya röster till karaktärerna och nya grottor. Om du vill veta mer kan du titta på videoklippet här.

Story

Final Fantasy: Crystal Chronicles är en spin-off av Final Fantasy-serien och utspelar sig en fantasy-värld utan namn. För tusen år sedan förstördes Den Stora Kristallen av en gigantisk meteorit som husade en utomjordisk parasit. Kort efter började parasiten spridda en dödlig miasma över hela världen och nu bor folk i utspridda kolonier. Som spelare är du del av en karavan vars syfte är att resa runt och samla ihop kristaller, eftersom det är det enda som håller miasman borta från bosättningarna. Du kan välja mellan fyra olika raser och om du vill vara tjej eller kille.

///

Vare sig du är ett gammalt fan som vill ha en ny version av spelet eller är någon som vill spela det för första gången, kom ihåg att Final Fantasy: Crystal Chronicles kommer ut i augusti!

1 Kommentar on “Nytt lanseringsdatum för Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered Edition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait