Little Hope kommer ut i sommar

2015 släppte spelutvecklarna Supermassive Games det kritikerrosade Until Dawn. Ett gäng tonåringar måste överleva en rad av dödliga händelser i Blackwod Mountain ett år efter att två av deras vänner dog på samma plats under mystiska omständigheter.

Förra året släppte de den första delen av deras projekt The Dark Pictures Anthology, Man of Medan. Ett gäng unga vuxna som har rest till sydliga Stilla havet för att dyka blir kapade av pirater. De stöter sedan på ett spökskepp, och deras kidnappare tvingar dem att gå ombord skeppet i hopp om att hitta dyrbarheter.

Nu kommer snart den andra delen av The Dark Pictures Anthologi, Little Hope. Spelet kommer att släppas någon gång nu i sommar och kommer att släppas på PS4, Xbox One och PC. Precis som de två föregående spelen kommer Little Hope att följa en grupp karaktärer. Besluten du tar kommer att ha en effekt på karaktärernas personligheter, deras relation till de andra spelbara karaktärerna och om de överhuvudtaget kommer att överleva. Detta innebär att det finns många möjliga slut: kanske överlever alla, kanske överlever bara en. Allt ligger på dig och dina beslut. Till skillnad från Until Dawn och likt Man of Medan finns det ett multiplayer mode där man väljer vilka karaktärer man styr och sedan går igenom storyn tillsammans. Självklart kan du också välja att uppleva storyn själv och styra alla karaktärerna.

Storyn

Efter att ha krashat sin buss en stormig natt blir en grupp collegestudenter och deras lärare strandsatta i en liten isolerad stad omringad av dimma. De upptäcker snart att staden, Little Hope, har en mörk och blodig historia. Under 1600-talet frodades det nämligen av häxanklagelser i staden och som konsekvens var det många kvinnor som dog. Var det bara oskyldiga kvinnor som hade otur… eller fanns det faktiskt häxor i Little Hope? Och om de fanns… lever de fortfarande kvar i den lilla pittoreska staden?

///

Som ett skräckfan som gillade Until Dawn väldigt mycket är jag spänd på vad Little Hope kommer att erbjuda!

2 Kommentarer on “Little Hope kommer ut i sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait