Chock är tillbaka

Någon gång i mitten av 80-talet (tror jag) upptäckte jag rollspelet Chock. En skräckspel som fick mig att få minst sagt kalla kårar. Därför är det riktigt kul att se att Chock faktiskt är tillbaka.

Det är förlaget Eloso som bestämt sig för att återuppliva det gamla hederliga rollspelet Chock. Jag minns att jag gillade väldigt mycket konceptet med att Chock inte handlade om att slåss och slakta monster. Istället var det fokus på att använda hjärnan. Klara sig ur knipor med hjälp av ens intellekt.

Chock hade en väldigt stark känsla av 1800-talets viktorianska era, samtidigt som en hel del fokus låg på tidigt 1900-tal. Jag gillade det från start och ser fram emot att spela rollspel som man gjorde förr.

För övrigt tycker jag att åttiotalets alla rollspel fortfarande är de bästa, och det är svårt att hitta nya spel som når samma nivå. Nya Chock och även nya Drakar och Demoner lyckas väldigt bra, även om det ställer höga krav på alla äventyr som släpps.

3 Kommentarer on “Chock är tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait