Fria Ligan släpper Mutant: Year Zero-expansionen Ad Astra

För några dagar sedan meddelade Fria Ligan att de har släppt den efterlängtade expansionen Ad Astra till det prisbelönta rollspelet Mutant: Year Zero. Ad Astra ger dig chansen att lämna Jordens ödelagda yta och utforska rymden runt vår planet, vare sig det endast är månen eller planeterna längst ut i vårt solsystem.

Ad Astra kan spelas fristående eller som en direkt fortsättning på Path to Eden-kampanjen, som du kan hitta i Mutant: Year Zero-regelboken. Boken innehåller även regler för hur man håller Mutant: Year Zero-kampanjer som utspelar sig i rymden och en översikt över solsystemet med idéer för ytterligare äventyr.

Ad Astra är skriven av Jens Alm tillsammans med Fria Ligans kärnlag. Boken är illustrerad av Kim M. Andersson, som är prisbelönt serieförfattare och konstnär. Hans verk inkluderar bl. a. Love Hurts, Astrid och Alena: den sistnämnda har gjorts till en svensk film med samma namn.

Expansionen finns nu tillgänglig i bokform på Fria Ligans webbutik, som PDF-fil på DriveThruRPG och som VTT-modul på Foundry.

Handling

Genom de små fönsterna i rymdkapseln kan du se staden hänga viktlös i stjärnhimlen, precis som en enorm satellit från forna tider, när Jorden var mer än mänsklighetens förgiftade vagga. När din farkost närmar sig blir det tydligt att det är någonting som har gått snett på denna stjärnstad…

Om Mutant: Year Zero

Mutant: Year Zero utspelar sig på vår värld efter att den blivit förstörd av den stora Apokalypsen. Mänsklighetens stolta civilisation har fallit. Men ännu finns livet fortfarande kvar. Bland mänsklighetens ruiner bor Folket. Ni är mänsklighetens arvingar – men är inte riktigt mänskliga längre. Era kroppar och sinnen är kapabla till övermänskliga bedrifter. Ni är mutanter.

Mutant: Year Zero är den omarbetade versionen av det klassiska svenska rollspelet Mutant, som först publicerades 1984. Mutant: Year Zero var det allra första rollspelet skapat av Fria Ligan som släpptes för en internationell publik 2014. Spelet blev en omedelbar hit – det utsågs till bästa RPG på UK Games Expo 2015 och belönades med en silver ENNIE för bästa regler på Gen Con 2015. 2018 släppte Funcom videospelsadaptionen Mutant Year Zero: Road to Eden på flera plattformar, och fick extremt positiva recensioner.

1 Kommentar on “Fria Ligan släpper Mutant: Year Zero-expansionen Ad Astra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait