Nordiska väsen kommer till Alchemy i samband med event

Den här veckan inbjuder Fria Ligan och Alchemy Virtual Tabletop spelare att följa med på en guidning av rollspelet Nordiska Väsen. Eventet heter Vaesen: A Nordic Horror Weekend och kommer att hålla på mellan den 10 och 14 januari. Det kommer att finnas erfarna spelledare som hjälper er, så du kan vara en total nybörjare inom rollspelet och ändå förstå vad som händer. Om du är intresserad går du till StartPlaying för att registrera dig.

I samband med att eventet hålls kommer hela innehållsmodulen från Nordiska väsen att lanseras officiellt på Alchemy den 10 januari. Ruins of Symbaroum och MÖRK BORG finns redan på Alchemy och Nordiska väsen kommer att vara det första YEAR ZERO ENGINE-rollspelet med fullt mekaniskt stöd på plattformen. Tales From the Loop och Coriolis kommer snart även de till Alchemy.

Om Nordiska väsen

I de mörka skogarna bortom bergen, vid svarta sjöar i gömda lundar. På din tröskel när du tittar ut genom fönstret. Skuggor som rör sig. Märkliga och förvridna varelser som lurar precis bortom din syn och observerar allt du gör, väntar på att du ska göra ett misstag. Osynliga för de flesta, men inte för dig. Du ser dem för vad de verkligen är: Väsen.

Nordiska väsen är ett rollspel skrivet av Nils Hintze och är baserad på verk av den svenske illustratören och författaren Johan Egerkrans. I rollspelet ligger fokuset på en mörk, gotisk miljö genomsyrad av nordisk folktro och gamla skandinaviska myter. Spelmekaniken använder en anpassad version av den prisbelönta Year Zero Engine.

2021 vann rollspelet tre ENNIE Awards: en för Bästa monster/motståndare, en annan för Bästa konst, omslag och en tredje för Bästa konst, interiör. Den har för tillfället tre expansioner fyllda med mysterium för spelare att lösa: En grym hemlighet, Årstidernas mysterier och Sagan om berget som försvann. För de som är mer intresserade av brittisk mytologi finns boken Mythic Britain & Ireland. De flesta böckerna finns som både svensk och engelsk version.

1 Kommentar on “Nordiska väsen kommer till Alchemy i samband med event

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait