Fria Ligan släpper huvudbokskit till Dragonbane

Fientligheten mellan drakar och demoner förde död och ruin över de gamla civilisationerna. Men det skapade också förutsättningarna som gjorde att människor och andra anhöriga kunde blomstra. Men lika säkert som natt följer dag kommer den tiden att komma igen då drakar demoner slåss om makten över mänskligheten, naturen och de eviga mysterierna.

Huvudbokskitet till rollspelet Dragonbane är nu tillgänglig via rollspelets officiella webbplats och hos återförsäljare över hela världen. Förutom huvudboken säljs även rollspelstillägg som t. ex. en tryckt snabbstartsguide, en anpassad tärningsuppsättning och en GM-skärm. PDF-versionen av rollspelet finns på DriveThruRPG och färdiga innehållsmoduler på den virtuella bordsplattformen Foundry är också tillgängliga. En Dragonbane Quickstart PDF är också tillgänglig gratis via den officiella webbplatsen och på DriveThruRPG.

Fria Ligan, skaparna bakom Dragonbane, uppmuntrar också alla som vill att designa och publicera sina egna tillägg till Dragonbane. Rollspelethar en tredjepartslicens, så detta är fullt lagligt.

Fria Ligan har designat Dragonbane från grunden för att göra det lättare för spelledaren att skapa ett snabbt och intensivt spel med väldigt lite förberedelsetid och äventyr som är lätta att hålla i.

Detta är ett rollspel med plats för skratt vid bordet, samtidigt som det erbjuder brutala utmaningar för alla spelarna. Fria Ligan kallar den här spelstilen ”glad och förödelse”-rollspel – perfekt för långa kampanjer, men också perfekt för en enda intensiv omgång.

Innehåll

Dragonbanes huvudbokskit är fylld med tillräckligt mycket material för ett dussintals spelsessioner. Kitet innehåller:

  • en regelbok med snabba och effektiva D20-baserade spelregler för karaktärsskapande, färdigheter, strid, magi och resor.
  • en äventyrsbok med elva färdiga äventyr som kan spelas separat eller knytas ihop i den episka Secret of the Dragon Emperor-kampanjen.
  • häftet Alone in Deepfall Breach, som låter dig spela Dragonbane solo.
  • en enorm fullfärgskarta över Misty Vale.
  • illustrerade spelkort för äventyr, skatter och mer.
  • tio genomskinliga polyedriska tärningar, inklusive två anpassade d20:or.
  • fem färdiga karaktärer.
  • fem tomma teckenblad.
  • ett kartongstativ för karaktärer och monster.
  • en dubbelsidig stridsmatta.

2 Kommentarer on “Fria Ligan släpper huvudbokskit till Dragonbane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait