Unique har lagts ut på Kickstarter

Kortspelet Unique har lagts ut på Kickstarter. Unique är en typ av frågespel där det gäller att ha det mest unika rätta svaret. Ni kan vara 2-6 spelare från 10 år och äldre, och spelet kan vara någonstans mellan 15 min till 2 timmar beroende på hur många ni är och hur duktiga ni är på att hitta unika rätta svar. Spelet är skapat av Eddie Nilsson från Borås – detta är det första projektet han har lagt ut Kickstarter.

Kickstarter-paketet innehåller:

-72 kort

-specialdesignad låda

-QR-kod med spelreglerna

-lista med spelreglerna

Det finns dessutom en premiumversion där korten är av högre kvalité.

Hur man spelar Unique

Varje spelare börjar med 6 kort (spelare får titta på sina egna kort). Startspelaren väljer ett kort från sin hand och läser upp det för de andra spelarna innan de lägger kortet bredvid draghögen. Varje spelare skriver ett svar på frågan. När alla spelarna har svarat på frågan avslöjar de sina svar samtidigt. Kolla svaren. Spelare som har svarat fel måste dra två kort från draghögen. För de som har svarat rätt finns det två möjligheter: de kan antingen ge ett rätt svar som någon annan också gett och då får alla som skrivit det svaret dra ett kort, eller så har de skrivit ett rätt svar som ingen annan gett och då behöver de inte dra några kort. Efter att alla har dragit kort är det nästa persons tur att välja ett kort från sin hand. Vinnaren är den första personen utan några kort i handen.

Målet med spelet är inte att alltid vara rätt, utan istället ha unika rätta svar på frågan. Detta innebär att spelet blir svårare och svårare ju fler människor som är med och spelar, eftersom det är högre risk att folk väljer samma rätta svar.

///

Om Unique låter intressant kan du klicka här för att komma till dess Kickstarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait