Mac Walters har lämnat BioWare

Mac Walters har lämnat BioWare bakom sig. Walters, som har jobbat på BioWare i över 19 år, slutade redan i slutet av 2022, men hans avgång uppmärksammades inte förrän han la ut ett meddelande på LinkedIn. I meddelandet stod det: ”With a new Year comes new adventures. As some of you already know, at the end of last year I decided to leave BioWare. These past 19 years have been a life-changing experience to say the least, and it made the choice to go very difficult. I’ve worked with so many wonderful people and had the privilege to be a part of the most amazing teams and projects. It’s hard to fathom it all, and I know I’ll be reflecting on it for years to come. Thank you to everyone I’ve had the joy of working with, and I wish everyone at BioWare the very best in everything you do. It’s truly been a pleasure.” På hans LinkedIn-sida står det nu att han har tagit en ”career break”.

Om Walters

Walters började jobba på BioWare 2003. Hans första jobb var som manusförfattare för Jade Empire. Senare var han en av manusförfattarna i det första Mass Effect-spelet och gjorde så bra ifrån sig att han blev den ledande manusförfattaren i både Mass Effect 2 och Mass Effect 3. Han blev senare konstnärlig ledare för Mass Effext Andromeda för att sedan gå vidare och bli narrative director för Mass Effect: Legendary Edition. Det sista han gjorde innan han slutade var att jobba som produktionsledare för Dragon Age: Dreadwolf.

Inte första veteranen som slutar

BioWare har haft en hel del skiftningar i personal de senaste tre åren. Casey Hudson och Mark Darrah, båda två veteraner inom BioWare, slutade ungefär samtidigt under 2020. Med så många veteraner borta är det många som oroar sig över vilken effekt detta kommer att ha på Dragon Age: Dreadwolf. Framtiden kommer att visa om deras oro är välgrundad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait