Sista chansen att stödja nya utgåvan av Drakar och Demoner

I september lade Fria Ligan upp en Kickstarter för deras nya, uppdaterade version av Sveriges första och största rollspel, Drakar och Demoner. Kickstartern har sedan dess avslutats med stor succé, men folket på Fria Ligan insåg att det finns fans som är intresserade av att stödja projektet, trots att de redan har alla pengar de behöver. Nu har alla äventyrare som missade Fria Ligan Kickstarter-kampanj för den nya utgåvan av det klassiska fantasyrollspelet en sista chans att delta. Nu har Late Pledge-möjligheten öppnat för Kickstarter-kampanjen.

Rollspelet illustreras av Johan Egerkrans, en av Sveriges ledande illustratörer och skapare av böcker som Nordiska väsen, Nordiska Gudar, De odöda och Drakar. Den prisbelönta speldesignern Tomas Härenstam leder det svenska teamet, och bland skribenterna finns författaren Niklas Natt och Dag, känd för den hyllade och prisbelönta Bellman noir-sviten med böckerna 1793, 1794 och 1795.

Kampanjen gäller både den svenska och engelska utgåvan av spelet.  Alla som deltar i kampanjen kommer att få tillgång till spelet i PDF-form innan det officiella spelsläppet.

Drakar och Demoner släpptes i sin första utgåva 1982 av Äventyrsspel, och var länge det dominerande svenska bordsrollspelet. Nu firar Fria Ligan förlag spelets 40-årsjubileum med en helt ny, omarbetad version. 

Den kommande utgåvan av det legendariska rollspelet fyllt av magi och äventyr är en hyllning till arvet från 80-talet och en vidareutveckling grundad i Fria Ligans hyllade speldesign.

Nya Drakar och Demoner kommer att ges ut under nästa år av Fria Ligan, skaparna av prisbelönade bordsrollspel som Mutant: År Noll, Ur varselklotet rollspelet, Nordiska väsen rollspelet, The One Ring™ RPG, ALIEN The Roleplaying Game och kommande Blade Runner RPG. Spelet kommer även att släppas internationellt under namnet Dragonbane

Den nya utgåvan är anpassad för spelomgångar som kräver minimalt med förberedelser. I samma anda som de tidigare spelen har äventyren skapats med glimten i ögat och spelet är fyllt av underfundig humor, även om äventyren är rejält utmanande.

1 Kommentar on “Sista chansen att stödja nya utgåvan av Drakar och Demoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait