Witchfire kommer ut under 2023 efter uppgradering av stridssystem

The Astronauts meddelade idag att deras dark fantasy-shooter Witchfire kommer att släppas någon gång under 2023. Det var först meningen att den skulle släppas på Early Access på Epic Games under 2022:s sista kvartal, men det har blivit framflyttat eftersom det har skett en uppgradering av spelets stridssystem. Istället för att göra arena-strider valde de att gå över till öppen värld-strider.

Witchfire är en first person shooter som utspelar sig i en dark fantasy-värld. Det presenterades redan under 2017:s Game Awards och fick ännu en presentation under Summer Game Fest 2022. Witchfire är The Astronauts andra spel efter att ha vunnit BAFTA-pris för sitt första spel, The Vanishing of Ethan Carter. The Astronauts säger till sina fans att de är säkra på att spelet kommer att vara värt väntan, särskilt eftersom Witchfire använder sig av AAA Unreal Engine-grafik med fotogrammetikeffekter för att skapa en verklighetestrogen fantasyvärld och spännande pistolstrider i första person.

Adrian Chmielarz, en av The Astronauts grundare, har antytt att det kommer mer nyheter om Witchfire nu under oktober. ”Sist men inte minst,” skriver han i blogginlägget, ”kan ni räkna med att det kommer något nytt om en vecka eller två. Låt oss kalla det för Witchfire Halloween Week. Det kommer inte att finnas någon gameplay eller streaming eller liknande, men för dig som är intresserad av handlingen och världen och fantastisk 2D-konst kommer det att vara en extra chokladbit på allt annat.”

The Astronauts

2012 grundade skaparna bakom spelet People Can Fly en helt ny, oberoende studio. De gav företaget namnet The Astronauts för att betona idéen om att besöka främmande världar och ta nya, riskfyllda, givande vägar. Detta förklara varför The Vanishing of Ethan Carter är en konstig, narrativ skräckupplevelse medan Witchfire är en FPS i en dark fantasy-värld.

///

Om du vill veta mer om Witchfire kan du gå in på The Astronauts hemsida här. Håll ögonen öppna för fler nyheter om Witchfire i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait