Viking Clap används för att heja på nordiska deltagare i League of Legends (Worlds)

Just nu pågår världsmästerskapen i League of Legends (Worlds) – världens största esportevent. Sex nordiska spelare deltar och för att hajpa dem har svenska och nordiska fans slutit upp och bidragit till en storslagen video med egna filmer där de gör den ikoniska ramsan som isländska fotbollsfans använde under EM 2016 – Viking Clap.

Worlds är det största esport-eventet i världen. Förra årets final tittade inte mindre än 73 miljoner personer på samtidigt. I år spelas turneringen i Nordamerika.

Historiskt har det alltid funnits en stark rivalitet mellan europeiska och amerikanska spelare och lag. Därför utspelar sig videon vid Almannagjá på Island, en unik ravin där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts. I videon möts sex fans som representerar de sex nordiska spelarna. Höjdpunkter från deras karriärer blandas med videos från svenska och nordiska fans som gör ”Viking Clap”.

Viking Clap är en ikonisk ramsa som etablerades under EM 2016 av isländska fotbollsfans. Ramsan lyfte det isländska laget som gång på gång slog alla förväntningar. Esportfans lånar nu detta knep för att lyfta de nordiska spelarna.

De nordiska spelarna i Worlds är Emil “Larssen” Larsson från Rogue och William “UNF0RGIVEN” Nieminen från MAD Lions som båda kommer från Sverige, Rasmus “CaPs” Borregaard Winther från G2 Esports, Martin “Wunder” Nordahl Hansen från Fnatic, Nikolaj “Jensen” Jensen och Jesper “Zven” Svenningsen från Cloud9 som kommer från Danmark.

Från svenskt håll har streamern Jonathan ”Chosenba” Cauich Martin hjälp till med videon. ”Det finns galet många svenska fans som är väldigt taggade just nu. När jag pratar med dem ligger mycket hopp hos Larssen som spelar i Rogue. Att de nu vunnit sina tre första matcher är riktigt häftigt och jag tror de kan gå långt”, säger Jonathan ”Chosenba” Cauich Martin, Streamer och esportfan. ”Personligen hoppas jag Larssen blir taggad när han ser videon. Vi är många som tror på honom!” fortsätter Jonathan.

1 Kommentar on “Viking Clap används för att heja på nordiska deltagare i League of Legends (Worlds)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait