Drakar och Demoner kommer till Medeltidsveckan i Visby

Fria Ligans nya utgåva av Drakar och Demoner, Sveriges första och största bordsrollspel, kommer till Medeltidsveckan. Den kommande nya utgåvan av spelet, illustrerad av Johan Egerkrans, lanseras våren 2023. På Medeltidsveckans kan besökare provspela spelet först i Sverige.

Nya Drakar och Demoner är skapat av Fria Ligan, kreatörerna av internationellt prisbelönade bordsrollspel som The One Ring, Nordiska Väsen, ALIEN, Ur varselklotet och Mutant: År Noll.

Här är de event som Drakar och Demoner kommer att hålla under Medeltidsveckan.

Drakar och Demoner – Intervju med Johan Egerkrans
10 augusti kl. 16-17 i St Lars Ruin
Johan Egerkrans berättar om sitt konstnärliga arbete med att illustrera den kommande nyutgåvan av det ikoniska rollspelet Drakar och Demoner.

Medeltida drakar med Johan Egerkrans
11 augusti kl. 12-13 vid Teatervagnen på Marknaden 
Den hyllade författaren och illustratören Johan *Egerkrans är aktuell med den kristikerrosade boken Drakar och berättar om medeltida drakar. 

Dramatik på scen med Drakar och Demoner
8 augusti kl. 18 – 20 i Domkyrkan
I Visbys medeltida miljö väcker de professionella skådespelarna i den prisbelönta podcasten Sweden Rolls äventyren till liv med Drakar och Demoner på scen.

Spela Drakar och Demoner först i Sverige
9 augusti / 11 augusti i Dalmanstornet
Portarna till den kommande nyversionen av det legendariska rollspelet Drakar och Demoner öppnas under Medeltidsveckan. För den som vill vara först i Sverige med att provspela ett helt nytt äventyr ges chansen under två dagar i Dalmanstornet. Äventyret är specialskrivet för att ge både nyfikna nybörjare och erfarna äventyrare chansen att utforska den magiska världen.

Boka plats via Medeltidsveckans program:
https://medeltidsveckan.se/programme/


Drakar och Demoner med Roger Undhagen
10 augusti kl. 17-18 på Gotlands museum
Roger Undhagen har skrivit Drakar och Demoner-klassikerna Dimön, Döda skogen och Maktens portar. Lyssna till när han berättar om rollspelets bakgrund, hans medverkan i den kommande nyversionen och hans bästa tips för hur man skriver rollspel. 

Utforska en magisk marknad 
7 – 14 augusti på Marknaden
Upptäck fantastiska världar från Fria Ligan förlag. På den magiska marknaden hittas de internationellt hyllade rollspelen Nordiska Väsen baserat på Johan Egerkrans kritikerrosade bok med samma namn och Svärdets sång skriven av fantasy-författaren Erik Granström, sida vid sida med flera andra prisbelönade svenska rollspel från förlaget.

///

Medeltidsveckan kommer att hålla hus i Visby 7-14 augusti. Klicka här för att läsa mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait