Arctic Games Week äger rum den 25-28 maj

Efter två år av inställda evenemang på grund av pandemin kan vi nu stolt presentera det hittills bästa Arctic Game Week! Då midnattssolen lyser över norra Sverige öppnar vi återigen dörrarna till en vecka fylld med affärskonferenser, nätverkande, underhållning och det publika jätteeventet Nordsken där spel, kultur och kreativitet möts. Eventet kommer att arrangeras i Skellefteå, i Sara Kulturhus samt i Skellefteå Kraft Arena. Fokuset för Arctic Game Week är att skapa en stark plattform med global attraktionskraft och att stärka nordisk underhållningsindustri.

Konferenser och föreläsare

Veckan börjar med Arctic Game Conference, norra Sveriges årliga mötesplats för spelutvecklare, utgivare, investerare och spelstudenter samt Fantastic Conference, en ny mötesplats med fokus på filmskapare, författare, illustratörer, kreatörer och streamingtjänster.

Konferenserna Arctic Game Conference och Fantastic Conference för samman två olika målgrupper. Syftet är att, i mötet mellan olika industrier som arbetar med samma typ av Intellectual Properties, skapa nya affärer. 

”Genom att facilitera det mötet och involvera stora tunga branschnamn skapar vi en plattform för framtiden,” säger Johan Linder, projektledare för Arctic Game Week.

Konferenserna, som beräknas locka ca 1000 deltagare, kommer tillsammans ha 40 tunga föreläsare från hela världen, bland annat Peter Zetterberg (Senior Director på Microsoft och grundare till bolaget Wanderword), Agnes Larsson (Game Director på Mojang), Fredrik Malmberg (en av grundarna till svensk spelindustri och president i Heroic Signatures), Lloyd Levin (känd amerikansk filmproducent som bl.a. gjort Predator 2 (1990), Hellboy (2004), Watchmen (2009)), Tam 17, Vladislav Tsypljak från asiatiska utgivaren Neon Doctrine, Elias och Agnes Våhlund (skaparna av boksuccén Handbok för Superhjältar (2017)) samt Johan Egerkrans (en av vår tids mest kända svenska illustratörer).

Under fredagen riktar sig programmet på Kreativa Scenen särskilt till bibliotekarier och lärare. Närvarande kreatörer deltar då i panelsamtal och föreläsningar. Givetvis kan även övriga intresserade besökare närvara vid dessa programpunkter.

///

Om du är intresserad av att köpa biljetter kan du gå till Arctic Games hemsida och beställa dem redan idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait