Microids och ViacomCBS Consumer Products planerar att göra tre Gustaf-spel

Det franska spelutvecklingsföretaget Microids och produktionsföretaget ViacomCBS Consumer Products har skrivit under ett kontrakt att de ska göra tre originella Gustaf-spel tillsammans. De tre spelen kommer att vara helt nya äventyr med den världskända, lata, måndagshatande katten.

”Vi är så nöjda över det nya överenskommandet med ViacomCBS Consumer Products!” säger Alain Milly, Microids förlagsdirektör. ”Gustaf är en välkänd och familjevänlig IP som passar perfekt till vår portfolio bestående av populära serier för alla åldrar. Efter ett lyckosamt samarbete på Garfield: Wild Ride och Garfield Kart Furious Racing är vi ärade att få arbeta tillsammans med ViacomCBS Consumer Products på tre nya spel.”

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studier och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

Gustaf

Gustaf (eng: Garfield) skapades av tecknaren Jim Davies och har blivit en av världens mest igenkännbara figurer, tillsammans med hans ägare Jon och hunden Ådi. Med sin vassa attityd är han arketypen av vad en katt är (alla kattägare har känt igen sig någon gång när de har läst Gustaf) och läsare älskar honom just för att han är som han är. Ända sedan han skapades 1978 har han varit huvudroll inte bara i sin serietidning, utan även i filmer, TV-serier, teatershower och merchandise. Han har dessutom vunnit fyra Emmy Awards för Outstanding Animated Program. Gustaf har spritt sig till över 80 länder över hela världen.

///

Spelens titlar och spelstilar kommer att presenteras senare. Håll ögonen öppna för fler nyheter om Gustaf-spelen i framtiden!

2 Kommentarer on “Microids och ViacomCBS Consumer Products planerar att göra tre Gustaf-spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait