Rollspelet Shanty Hunter har lagts ut på Kickstarter

Rollspelet Shanty Hunters har lagts ut på Kickstarter.

Handling

Året är 1880. Ni är seglare och akademiker som reser runt på de sju haven för att dokumentera den döende konsten att sjunga skeppsvisor. Segling har blivit utkonkurrerad av ångan och som resultat håller sjösånger på att bli bortglömda. En besättning ger sig ut för att dokumentera visorna i hopp om att hålla visorna vid liv. Men en ondskefull ande tycker inte om tanken att sjövisor sjungs av landkrabbor. Hen tvingar varje scenario som sångerna handlar om att spela ut sig på skeppet. Kan ni förbereda er på faran innan den slår till? Kan ni beskydda skeppet och hennes besättning? Sjung sjövisor med era vänner och stå emot farorna som göms i dessa fantastiska gamla låtar om havet!

Rollspelet

I Shanty Hunters är din karaktär en seglare eller akademiker som har bestämt sig för att skriva ner havens sjövisor, trots att detta utgör en fara för både dig själv och alla runtomkring dig. Din karaktärs största attribut är hens Yrke och hens Drivkraft. Yrket är helt enkelt vilken typ av akademiker eller skeppare hen är, medan Drivkraft är huvudanledningen till varför hen har valt att ge sig ut på haven för att hitta sjövisorna.

Varje session dokumenterar karaktärerna en ny visa. Efter det kommer sångens innehåll att ske på skeppet och ni måste se till att överleva ända tills sången är slut. Spelarna kan använda visans text för att försöka gissa vad som kommer att hända. Shanty Hunters använder sig av en version av det prisvinnande GUMSHOE-regelsystemet som har blivit omformat för att passa till ett mer episodiskt format.

En intressant sak med rollspelet är att ni inte bara skapar era karaktärer; ni skapar även er antagonist. Ni kan välja att forma den människohatande anden till vilken arketyp ni vill: kanske en siren som vill ha alla sånger för sig själv, eller Davy Jones som tycker att alla bra skeppare redan har dött och att de som sjunger nu inte är på deras nivå? Det är helt upp till dig.

///

Om du vill veta mer om Shanty Hunters kan du besöka rollspelets Kickstarter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait