Skyrim blir brädspel

Det klassiska RPG-spelet The Elder Scrolls V: Skyrim har varit ett kultfenomen ända sedan det kom ut 2011 och går att spela på i princip alla datorer och konsoler. Nu kommer spelet att ta en helt ny form: brädspel. Modiphius Entertainment har meddelat att deras brädspel av det populära TV-spelet kommer ut 2022.

Brädspelet

I Skyrim spelar du som den legendariske Dovahkin, en varelse med som föddes med en draksjäl. Det är upp till dig att besegra draken Alduin, vars existens hotar Skyrims framtid, allt medan ett inbördeskrig håller på att slita provinsen i stycken. Nu får du chansen att uppleva berättelsen i brädspelsform.

Brädspelet, vars officiella namn fortfarande inte har blivit presenterat, kommer att vara för fyra spelare och kommer att ta mellan 90-120 minuter att spela. Spelarna kommer kunna välja mellan sex olika karaktärer baserade på fantasy-raserna som finns i Elder Scrolls-världen: Altmer, Dunmer, Imperial, Khajiit, Nord och Orsimer. Varje ras har sina egna styrkor och svagheter.

I brädspelet kommer spelare att få ett äventyrsscenario (en av dem kommer till och med att utspela sig innan handlingen i spelet). Spelare kan välja att spela ett scenario eller spela igenom två längre kampanjer som utspelar sig över tre kapitel.

Brädspelet kommer att innehålla en kortlek på cirka 600 kort (framtida expansioner kommer att höja siffran till 700). Kortleken kommer att förändras beroende på vilka scenarion du spelar, vilket kommer att ge brädspelet stor omspelbarhet.

10-årsjubileum

I år är det 10 år sedan Bethesda släppte Skyrim. För att fira en Skyrim Anniversary Edition att släppas på PlayStation 5 och Xbox Series X/S den 11 november. Bethesda har även meddelat att den långt väntade efterföljaren, Elder Scrolls 6, är på gång. Dock verkar det som att fortfarande kommer att ta år innan fans får se den färdiga produkten.

///

Håll ögonen öppna för mer information om både brädspelet och Elder Scrolls 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait